Joe Biden a semnat proiectul de lege privind asistența militară crucială pentru Ucraina

  • 24 Aprilie 18:23
Joe Biden a semnat proiectul de lege privind asistența militară crucială pentru Ucraina

Președintele Joe Biden a semnat miercuri un proiect de lege privind un pachet de ajutor care oferă asistență militară crucială Ucrainei, punând capăt unor luni de negocieri și dezbateri, relatează CNN.

Pachetul de ajutor, adoptat de Senat marți seara târziu și în valoare totală de 95 de miliarde de dolari, include aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 26 de miliarde de dolari pentru Israel și 8 miliarde de dolari pentru Indo-Pacific, scrie G4Media.

Pachetul include, de asemenea, un proiect de lege care ar putea duce, în cele din urmă, la interzicerea TikTok în Statele Unite – acordând companiei-mamă chineze ByteDance aproximativ nouă luni pentru a o vinde, în caz contrar aceasta va fi interzisă din magazinele de aplicații din Statele Unite.

Semnarea pachetului de ajutor a fost punctul culminant al unor luni de negocieri tensionate, de lobby personal din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și de o divizare în cadrul conferinței republicane din Camera Reprezentanților care continuă să amenințe poziția de lider a președintelui Camerei, Mike Johnson. Conservatorii de linie dură din Cameră s-au opus continuării finanțării americane pentru Kiev și au amenințat că îl vor demite pe Johnson din cauza modului în care a gestionat negocierile. Conservatorii din Congres s-au opus acordării de asistență suplimentară pentru ceea ce ei consideră a fi un război imposibil de câștigat.

Biden a petrecut luni de zile făcând lobby pe lângă Johnson pentru a merge mai departe cu ajutorul pentru Ucraina, apelând la oficiali de top ai administrației și la directorul CIA, Bill Burns, pentru a expune mizele pentru Ucraina – și, în cele din urmă, pentru democrația din Europa și din întreaga lume – dacă Rusia continua să facă progrese în campania sa militară în această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău