Joe Biden a discutat cu aliații săi europeni după videoconferința neconcludentă cu Vladimir Putin

  • 08 Decembrie 2021 14:30
Joe Biden a discutat cu aliații săi europeni după videoconferința neconcludentă cu Vladimir Putin

Președintele american Joe Biden a avut o videoconferință cu principalii săi aliați europeni în urma discuției neconcludente purtate marți cu liderul rus Vladimir Putin, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert, citat de agenția de presă dpa.

Biden a vorbit marți seara târziu cu cancelarul german în exercițiu Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Mario Draghi și premierul britanic Boris Johnson, transmite Agerpres.

În timpul videoconferinței, liderii europeni au reiterat ''sprijinul deplin pentru suveranitatea și integritatea teritoriale ale Ucrainei'', a spus Seibert.

Toți participanții au accentuat ''nevoia ca Rusia să reducă tensiunile și să caute o soluție diplomatică, inclusiv prin intermediul formatului Normandia pentru implementarea Acordurilor de la Minsk'', a adăugat purtătorul de cuvânt german.

Biden și Putin au avut marți o discuție online de aproape două ore consacrată situației din estul Ucrainei.

''Cred că această situație nu ne mulțumește nici pe noi, nici pe americani'', a declarat Iuri Ușakov, consilierul pentru politică externă al președintelui rus, potrivit agenției de presă Interfax.

Relațiile actuale dintre cele două puteri mondiale sunt un motiv de îngrijorare, a adăugat Ușakov, în pofida faptului că Washingtonul și Moscova se declară dispuse să lucreze împreună pentru reducerea tensiunilor.

În ultimele săptămâni, SUA au acuzat Rusia că desfășoară trupe în apropierea frontierei cu Ucraina, în Occident fiind exprimate tot mai des temeri legate de o posibilă invazie rusă.

De partea sa, Moscova respinge criticile occidentale și acuză Ucraina că a deplasat peste 120.000 de soldați în Donbas, unde separatiștii pro-ruși luptă din 2014 pentru controlul regiunii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău