Joe Biden a denunțat afirmațiile „îngrijorătoare și periculoase” făcute de Donald Trump despre NATO

  • 12 Februarie 09:12
Joe Biden a denunțat afirmațiile „îngrijorătoare și periculoase” făcute de Donald Trump despre NATO

Președintele american Joe Biden a denunțat duminică afirmațiile "îngrijorătoare și periculoase" făcute cu o zi înainte de rivalul său Donald Trump, care a spus că va încuraja Rusia să atace țările NATO dacă acestea nu își plătesc partea, scrie AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

În timpul unui miting, sâmbătă, în Carolina de Sud, Donald Trump a relatat între altele o conversație cu unul dintre șefii de stat din NATO, fără a-l numi.

"Unul dintre președinții unei țări mari s-a ridicat și a spus: Ei bine, domnule, dacă nu plătim și suntem atacați de Rusia, ne veți proteja?'', a povestit miliardarul înainte de a dezvălui răspunsul său: "Nu, nu v-aș proteja. De fapt, i-aș încuraja să vă facă ce vor. Trebuie să vă plătiți datoriile''.

Donald Trump, care se va confrunta probabil cu Joe Biden la alegerile prezidențiale din noiembrie, critică în mod regulat aliații Organizației Tratatului Atlanticului de Nord pentru că nu își respectă angajamentele în ceea ce privește cheltuielile militare. În timpul campaniei, el a amenințat deja în mai multe rânduri că va părăsi NATO dacă se întoarce la Casa Albă.

Pentru democrat, cuvintele fostului președinte republican au indicat în mod clar "dorința sa de a abandona aliații NATO ai Americii în cazul unui atac rus".

"Faptul că Donald Trump recunoaște că intenționează să-i dea lui Putin undă verde pentru mai mult război și violență, pentru a-și continua atacul brutal împotriva unei Ucraine libere și pentru a extinde agresiunea asupra popoarelor din Polonia și țările baltice este îngrijorător și periculos", a declarat Joe Biden într-un comunicat.

"Din păcate", aceste remarci "sunt previzibile venite de la un om care a promis că va guverna ca un dictator, precum cei pe care îi laudă, încă din prima zi de la întoarcerea în Biroul Oval", a adăugat președintele american.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău