Jocurile Olimpice de la Tokyo, mai puțin costisitoare decât se anticipa (organizatori)

  • 22 Decembrie 2021 20:00
Jocurile Olimpice de la Tokyo, mai puțin costisitoare decât se anticipa (organizatori)

Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo, desfășurate în această vară cu porțile închise din cauza pandemiei de coronavirus, au costat echivalentul a 11,3 miliarde euro, o sumă ceva mai mică față de estimarea precedentă, conform ultimului calcul al organizatorilor, citați de AFP.

Factura dublului eveniment sportiv, amânat cu un an din cauza Covid-19, s-a situat în jurul sumei de 1.453 miliarde de yeni (11,3 miliarde de euro), conform acestei estimări oficiale prezentate miercuri, respectiv un cost inferior celor 1.644 miliarde de yeni (12,9 miliarde de euro), estimați în decembrie 2020.

Ea reprezintă, totodată, aproape dublu în raport cu cele 734 miliarde yeni preconizate inițial în dosarul de candidatură al orașului Tokyo din 2013, transmite Agerpres.

Costul Jocurilor a putut să fie redus grație măsurilor de simplificare a evenimentului și economiilor făcute prin absența spectatorilor pe stadioane, au mai precizat organizatorii în comunicat.

Totodată, porțile închise au privat orașul Tokyo de aproximativ 90 miliarde yeni din vânzarea biletelor.

Organizarea JO de la Tokyo a fost marcată, de la atribuirea lor capitalei nipone în 2013, de o serie de polemici privind costul acestora, de scandaluri diverse și controverse care au culminat în martie 2020 cu anunțul amânării lor cu un an din cauza pandemiei.

Jocurile Olimpice și paralimpice s-au desfășurat între finele lui iulie și începutul lui septembrie 2021, în ciuda opoziției majorității japonezilor, în timp ce țara sa confrunta cu o explozie a cazurilor de infectare.

Sportivii olimpici și paralimpici niponi au câștigat, în total, 58 de medalii, dintre care 27 de aur, cel mai prolific bilanț din istoria țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău