Jocurile Olimpice 2020 | Organizatorii nu exclud posibilitatea anulării competiției în ultimul moment

  • 20 Iulie 2021 17:22
Jocurile Olimpice 2020 | Organizatorii nu exclud posibilitatea anulării competiției în ultimul moment

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu exclud posibilitatea anulării competiției în ultimul moment, din cauza numărului crescut de cazuri noi de Covid-19, atât în rândul sportivilor, cât și în rândul cetățenilor, relatează Reuters, potrivit Digi24.ro. Numărul total de cazuri pozitive de la JO, începând cu 1 iulie, a urcat la 67, cu doar trei zile înainte de startul competiției.

Întrebat, marți, într-o conferință de presă, dacă jocurile, care încep vineri, mai pot fi anulate, Toshiro Muto, șeful Comitetului de organizare Tokyo 2020 a spus că va urmări numărul infecțiilor și va vorbi cu toate părțile interesate, dacă este necesar transmite sursa citată.

„Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Așadar, vom continua discuțiile, dacă există o creștere a cazurilor. Am convenit că, în funcție de situația pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părți. În acest moment, cazurile de coronavirus pot crește sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situația”, a spus Muto.

Cu toate acestea, Muto a spus că sportivii cu un test negativ efectuat cu șase ore înainte de începerea competiției lor vor putea participa la întreceri.

Numărul cazurilor de Covid crește de la zi la zi în satul olimpic 

Marți, Comitetului de organizare a raportat 67 de cazuri pozitive în rândul delegațiilor sosite de la 1 iulie. Creștere numărului de infectări i-a determinat pe unii dintre sponsori să își retragă reclamele, pentru a nu fi asociați cu un „eveniment potențial negativ”.

În afara celor 67 de cazuri pozitive identificate de organizatori, alte patru au fost raportate de prefecturile japoneze. Totuși, autoritățile locale nu sunt obligate să raporteze dacă testele pozitive sunt legate de Jocurile Olimpice.

Japonia are o situație sanitară complicată. De la 1 iulie, au fost numărate în total 58 de cazuri pozitive, la aproape 20.000 de persoane care au ajuns în Japonia, inclusiv sportivi, manageri și jurnaliști. 30% din populația locală solicită anularea evenimentului.

Amânate pentru un an, Jocurile Olimpice ar urma să înceapă vineri, cu ceremonia de deschidere. Competițiile se vor disputa fără spectatori, pentru a minimiza riscul de apariție a unor noi infecții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău