Jocurile de la Tokyo pot fi un nou model olimpic pentru epoca post-COVID (guvernator)

  • 24 Noiembrie 2020 11:09
Jocurile de la Tokyo pot fi un nou model olimpic pentru epoca post-COVID (guvernator)

Yuriko Koike, guvernatoarea capitalei Japoniei, a declarat marți că se așteaptă ca Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo, amânate până în vara viitoare, să servească drept model pentru Jocurile care se vor desfășura după pandemia de coronavirus, informează agenția Kyodo, scrie Agerpres.

"După Tokyo, Parisul va găzdui Jocurile în 2024, iar apoi Los Angeles-ul pe cele din 2028. Vom crea un nou model în beneficiul lumii post-Covid și doresc să transmit acest lucru celor două orașe", a spus doamna Koike în cursul unei conferințe de presă care a avut loc la Clubul corespondenților străini din Japonia.

Guvernatoarea a reiterat faptul că Jocurile Olimpice de la Tokyo, prevăzute inițial în acest an, dar amânate în martie din cauza crizei sanitare globale, se vor deschide la data planificată, pe 23 iulie 2021. Comitetul de organizare a discutat modalitățile de organizare a întrecerilor "sigure și securizate", în ciuda unei creșteri recente a numărului de infectări în arhipelagul nipon.

"Jocurile de la Tokyo pot simboliza, de asemenea, rezistența umanității, în timp ce lucrăm împreună pentru a învinge acest inamic invizibil, Covid-19", a mai spus Yuriko Koike, adăugând că orașul gazdă va lua "toate măsurile posibile" pentru a asigura siguranța sportivilor și a tuturor celor implicați.

În timp ce evoluția pandemiei rămâne deocamdată neclară, Yuriko Koike a precizat că "cel mai bun scenariu" ar fi ca Jocurile de anul viitor să se desfășoare cu sportivi din întreaga lume, care să concureze pe arene cu tribune pline de spectatori, dar cu respectarea unor măsuri sanitare stricte.

Pentru a obține sprijin din partea publicului japonez și a restului lumii, Koike a afirmat că este "crucial" să se ia în considerare noi reduceri de costuri, promițând în același timp să lucreze pentru a simplifica la maximum pregătirile și funcționarea jocurilor.

Cu opt luni înaintea startului Jocurilor Olimpice, capitala japoneză se confruntă cu un număr record de infectări cu Covid-19. Săptămâna trecută, la Tokyo s-au înregistrat peste 500 de cazuri noi de Covid-19 timp de trei zile consecutive, cu un record de 539 de cazuri confirmate sâmbătă.

Yuriko Koike a subliniat că numărul de infectări a crescut în rândul persoanelor în vârstă din Tokyo, avertizând că acestea au contractat virusul de la membrii familiilor lor.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău