Jocuri Olimpice: Echipamentul sportiv destinat echipei naționale a Republicii Moldova va fi scutit de taxe vamale

  • 14 Iunie 17:35
Jocuri Olimpice: Echipamentul sportiv destinat echipei naționale a Republicii Moldova va fi scutit de taxe vamale

Echipamentul sportiv destinat echipei naționale olimpice care va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris va fi scutit de taxe vamale. Decizia a fost luată astăzi de Parlament, transmite MOLDPRES.

Inițiativa aparține deputaților PAS, Lilian Carp și Artemie Cătănoi. Autorii susțin că proiectul va facilita achiziționarea echipamentului sportiv și al celui de gală/paradă calitativ, cu un design unic pentru membrii echipei naționale olimpice delegați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Potrivit notei informative a proiectului, pentru fiecare sportiv sau membru al delegației care va participa la Jocurile Olimpice este necesar în jur de 35-38 de piese de echipament, atât sportiv, cat și de gală și de parade.

Cheltuielile de transportare și echipare a echipei naționale sunt asigurate de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova din surse proprii, din surse atrase de la parteneri și sponsori.

Designul echipamentului sportiv a fost elaborat de către CNOS împreună cu o companie din Spania, iar transportarea echipamentului va fi asigurată de către un agent economic autohton. Echipamentul de gală și paradă va fi importat din România.

A 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc la Paris în perioada 26 iulie - 11 august 2024. Până în prezent, mai mulți sportivi din țara noastră au obținut cote de participare la acestea.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:4,12 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
20
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău