Jocul Pokemon Go, considerat un pericol

  • 09 August 2016 10:56
Jocul Pokemon Go, considerat un pericol

În vreme ce jocul Pokemon Go se bucură de tot mai multă notorietate, speculațiile nu încetează să apară. Există teorii conspiraționale și temeri cu privire la pericolele la care sunt supuși jucătorii.

Așa se face că anumite state vor să interzică această aplicație pe teritoriul lor.

Iranul a devenit prima țară care blochează accesul la popularul joc, invocând preocupări legate de folosirea tehnologiei informatice care permite localizarea. „Orice joc care dorește să pătrundă în Iran trebuie să obțină autorizația de la Ministerul Culturii și îndrumarea islamică, iar aplicația Pokemon Go nu a solicitat o astfel de autorizație”, a spus Abolhasan Firouzabadi, șeful consiliului suprem iranian pentru spațiul virtual, citat de agenția semioficială Irna.

Tinerii iranieni, care au cunoștințe în domeniul tehnologiei informatice, au îmbrățișat jocul care a devenit un fenomen global, de la lansarea sa luna trecută. Autoritățile sugeraseră anterior că ar putea permite funcționarea acestui joc în Republica islmică, cu condiția transferării pe teritoriul țării a serverelor de date și excluderii anumitor locații. Se pare că această cerere nu le-a fost îndeplinită.

Filtrarea internetului este o practică curentă in Iran, dar nu a oprit milioanele de utilizatori să acceseze aplicații și website-uri care fuseseră blocate. Iranienii recurg la software antifiltru pentru a eluda restricțiile impuse de stat.

Milioane de iranieni sunt pe Facebook și Twitter, în pofida blocării accesului la aceste rețele de socializare. Dar folosirea soft-ului antifiltru afectează viteza de conectivitate și nu este clar dacă utilizarea acestor soluții ar fi fezabilă în cazul jocului Pokemon Go.

Și în Malaezia, autoritățile spirituale le-au interzis musulmanilor din regat să joace Pokemon Go. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției pentru dezvoltare islamică din această țară, Tan Othman Mustafa.

Această decizie „a fost luată din mai multe motive” – a declarat șeful organizației. Unul dintre ele, potrivit afirmațiilor lui Mustafa, „îl constituie experiența căpătată de alte țări musulmane, unde, anterior, a fost permis acest joc”.

Tan Othman Mustafa a explicat că „vânătoarea de monștri s-a repercutat negativ asupra copiilor și adulților și, mai mult decât atât, poate duce la incidente fatale”.

Amintim că, anterior, autoritățile Indoneziei, țara cu cei mai mulți musulmani din lume, au interzis elevilor să joace Pokemon Go. Potrivit unui raport al Companiei Sensor Tower, specializată pe analiza pieței aplicațiilor mobile, „din momentul lansării Pokemon Go pe platformele Apple și Google, jocul a fost instalat de 75 de milioane de ori în întreaga lume”.

SURSA: Bucurestifm.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău