JO de la Soci vor avea în program un nou concurs

  • 04 Februarie 2014 14:23
JO de la Soci vor avea în program un nou concurs

Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă, va fi prima care va avea în program și un concurs feminin de sărituri cu schiurile, pe lângă cel tradițional rezervat bărbaților.

După ce au solicitat, fără succes, admiterea la Jocurile de la Vancouver, în 2010, săritoarele cu schiurile au obținut câștig de cauză în acest an. Dacă în 2009 Curtea Supremă a Canadei nu a dat un răspuns favorabil celor 15 plângeri depuse atunci, lucrurile s-au rezolvat în urma deciziei Comitetului Internațional Olimpic (CIO), singurul care putea schimba situația și care a recunoscut de această dată că proba merită să fie inclusă în programul olimpic.

Progresul constatat prin numărul de participante și, mai ales, al 'examenului de trecere' reușit cu succes la Campionatele Mondiale de la Oslo, din anul 2011, urmat de lansarea propriei Cupe Mondiale, i-au convins pe membrii Comitetului Internațional Olimpic să-și revizuiască părerea.

Principala favorită la această probă este japoneza Sara Takanashi, în vârstă de 17 ani, câștigătoarea Cupei Mondiale 2013 și liderul actualei ediții a circuitului mondial.

În total, la ediția 2014 a Jocurilor Olimpice vor fi reprezentate 15 sporturi, în 98 de probe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău