JO de la Rio: Aaron Cook și Oleg Tarnovschi, principalele speranțe pentru Republicii Moldova

  • 01 Martie 2016 08:14
JO de la Rio: Aaron Cook și Oleg Tarnovschi, principalele speranțe pentru Republicii Moldova

Luptătorul de taekwondo Aaron Cook și canotorul Oleg Tarnovschi sunt principalele speranțe pentru medalii ale Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio, a declarat într-un interviu pentru agenția Moldpres, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi.În 2015, britanicul naturalizat Aaron Cook a obținut medalia de bronz la campionatele mondiale de…

Luptătorul de taekwondo Aaron Cook și canotorul Oleg Tarnovschi sunt principalele speranțe pentru medalii ale Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio, a declarat într-un interviu pentru agenția Moldpres, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi.

În 2015, britanicul naturalizat Aaron Cook a obținut medalia de bronz la campionatele mondiale de la Celiabinsk, iar Oleg Tarnovschi a cucerit argintul în proba de canoe simplu pe distanța de 500 metri la campionatele mondiale de caiac-canoe de la Milano. În afară de cei doi, până acum și-au asigurat prezența la Rio, frații Marghiev – Zalina, Marina și Serghei – toți la aruncarea ciocanului,  Roman Prodius șiLiliaFisicovici, ambii la maraton, Ivan Emilianov (greutate) și Natalia Stratulat (disc).

Nicolae Juravschi este sigur că înotătorul Alexei Sancov și judocanul Valeriu Duminică au șanse mari să participe la turneul olimpic de la Rio de Janeiro. De asemenea, Republica Moldova a obținute cinci cote olimpice la haltere, iar în curând vor începe turneele de calificare la lupte libere și greco-romane, box, tir și tir cu arcul la care sportivii moldoveni ar putea să îndeplinească baremurile olimpice în disciplinele lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău