JO 2020 | Unele competiții olimpice de la Tokyo s-ar putea desfășura cu porțile închise, anunță presa japoneză

  • 02 Iulie 2021 12:03
JO 2020 | Unele competiții olimpice de la Tokyo s-ar putea desfășura cu porțile închise, anunță presa japoneză

Unele competiții din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august) ar putea avea loc cu porțile închise, a anunțat vineri un ziar japonez, în timp ce autoritățile sunt îngrijorate în legătură cu actuala creștere a cazurilor de Covid-19 din capitala niponă, informează AFP.

Organizatorii Jocurilor au decis luna aceasta să autorizeze publicul rezident în Japonia, însă numai la 50% din capacitatea fiecărui sit olimpic și în limita maximă de 10.000 de persoane.

Potrivit cotidianului Yomiuri, spectatorii ar putea fi în cele din urma excluși de la anumite competiții care vor avea loc seara sau în arene de dimensiuni mari.

Măsura ar putea fi luată în contextul în care guvernul japonez intenționează să prelungească de la două la patru săptămâni restricțiile anti-Covid-19 la Tokyo, care ar trebui să se încheie pe 11 iulie, potrivit presei locale.

Aceste noi restricții, pe care guvernul le-ar putea anunța săptămâna viitoare, ar trebui prin urmare să se aplice până la deschiderea Jocurilor Olimpice sau chiar pe toată durata evenimentului.

Actualele restricțiile vizează în special barurile și restaurantele, invitate să închidă seara devreme și, de asemenea, plafonează la 5.000 numărul spectatorilor la evenimente de masă (întâlniri sportive, concerte).

Prim-ministrul Yoshihide Suga a avertizat joi că "este posibil să nu existe spectatori" la JO de la Tokyo. "Vom acționa având ca prioritate absolută siguranța și securitatea populației japoneze", a spus Suga.

Cazurile zilnice de Covid-19 sunt în prezent în creștere la Tokyo, unde s-au înregistrat peste 700 de noi infectări miercuri, un record de la sfârșitul lunii mai, în timp ce joi numărul cazurilor a trecut de 670.

Odată cu posibila reducere a numărului maxim de spectatori la întrecerile de la Tokyo, organizatorii Jocurilor se confruntă cu o problemă de ultim moment, pentru că aceștia intenționau să organizeze marți o tragere la sorți pentru a desemna deținătorii de bilete din Japonia autorizați să asiste la eveniment.

Această tragere la sorți ar urma să fie amânată, conform presei nipone. Ea era destinată retragerii a circa 900.000 de bilete dintr-un total de 3,6 milioane care au fost vândute în Japonia pentru Jocurile Olimpice.

Spectatorii care urmau să vină din străinătate pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost interziși încă din luna martie.

Criza sanitară a fost ținută mai bine sub control în Japonia decât în multe alte țări, arhipelagul nipon înregistrând până acum mai puțin de 15.000 de decese legate de Covid-19, conform cifrelor oficiale.

Însă pandemia a reprezentat un test dur pentru sistemul medical, care se teme să nu fie copleșit dacă situația se înrăutățește din nou, odată cu startul Jocurilor Olimpice. Aproximativ 11% din populația japoneză a primit până acum două doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău