JO 2020: Primul caz de infectare cu COVID-19 în cadrul ștafetei flăcării olimpice din Japonia

  • 22 Aprilie 2021 10:23
JO 2020: Primul caz de infectare cu COVID-19 în cadrul ștafetei flăcării olimpice din Japonia

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au semnalat joi primul caz de infectare cu coronavirus în cadrul ștafetei flăcării olimpice care are loc în Japonia, în timp ce pandemia continuă să perturbe pregătirile în vederea acestui eveniment sportiv planetar, informează AFP, preluat de Agerpres.

Responsabilii comitetului Tokyo-2020 au precizat că un bărbat în vârstă de 30 de ani, are a participat la ștafeta de pe insula Shikoku (vestul țării), a fost testat pozitiv la Covid-19, fără a specifica însă rolul sau identitatea acestuia.

Aceștia s-au angajat să colaboreze cu autoritățile medicale pentru "a lua măsurile de precauție necesare în vederea organizării unei ștafete sigure a flăcării", după ce Jocurile Olimpice din capitala Japoniei au fost amânate cu un an din cauza pandemiei, urmând să debuteze acum pe 23 iulie.

Acesta este primul caz raportat în legătură cu ștafeta flăcării olimpice, la care a fost interzis accesul publicului în unele zone, de teama răspândirii virusului.

Orașul Kyoto este ultimul care și-a exprimat reticența puternică, mass-media locală anunțând că oficialii din acest oraș vor cere ca ștafeta să nu aibă loc pe drumurile publice.

Potrivit ziarului Asahi, Kyoto ar putea propune organizarea ștafetei în interiorul Castelului Nijo, un sit inclus Patrimoniului Mondial UNESCO.

Săptămâna trecută, flacăra a fost purtată pe un traseu închis, într-un parc din apropiere de Osaka, la care publicul nu a avut acces.

Okinawa, din sudul Japoniei, Matsuyama, oraș din vestul Japoniei, au anulat de asemenea ștafeta flăcării olimpice, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

Organizatorii insista asupra faptului că ștafeta, care implică aproximativ 10.000 de alegători care traversează cele 47 de departamente japoneze, poate avea loc în condiții de siguranță, în conformitate cu reguli antivirus foarte stricte. Aceștia au avertizat că părți ale ștafetei ar putea fi suspendare dacă se adună prea mulți spectatori într-un singur loc.

Ștafeta a început pe 25 martie la Fukushima (nord-estul țării),iar spectatorii nu au fost autorizați să asiste la ceremonia organizată înaintea startului și nici la prima etapă.

Japonia se confrunta în prezent cu un nou val de infectări cu Covid-19, iar o nouă stare de urgență ar putea fi declarată vineri în unele departamente, inclusiv Tokyo și Osaka.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău