JO 2020: Președintele Comitetului Internațional Olimpic speră să vadă cele două Corei defilând împreună la Tokyo

  • 03 Septembrie 2018 08:20
JO 2020: Președintele Comitetului Internațional Olimpic speră să vadă cele două Corei defilând împreună la Tokyo

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, speră că sportivii din Coreea de Nord și Coreea de Sud vor defila împreună la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, după ce au făcut acest lucru și la ceremonia de deschidere a Jocurile Asiatice, care s-au încheiat duminică, la Jakarta, capitala Indoneziei.

Cele două Corei au format o echipă comună la Jocurile Asiatice la canoe și la baschet feminin, unde au cucerit o medalie dub drapelul Coreei unificate.

''Vom continua să susținem Coreea de Nord pentru a-i permite să participe la competiții. Iar, în același timp, vom discuta cu Coreea de Sud și Coreea de Nord pentru a vedea ce pot reuși împreună. Poate fi o delegație comună pentru a defila cum s-a întâmplat aici sau o echipă comună, o ștafetă comună, ceva de acest gen'', a declarat Thomas Bach.

Potrivit lui Bach, discuțiile despre JO de la Tokyo vor debuta în octombrie sau noiembrie.

Sportivii din cele două Corei au defilat deja împreună la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, în februarie, începând o perioadă de destindere fără precedent între cei doi vecini aflați mult timp în conflict. Echipa feminină de hochei pe gheață a fost compusă din jucătoare din cele două Corei.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău