JO 2020: Japonezii îi vor aplauda "pe toți sportivii", au asigurat organizatorii

  • 22 Martie 2021 17:39
JO 2020: Japonezii îi vor aplauda

Publicul japonez "îi va aplauda pe toți sportivii" la Jocurile Olimpice programate în această vară la Tokyo, în condițiile în care spectatorii străini nu vor putea asista la competiție din cauza pandemiei de coronavirus, au asigurat luni organizatorii, citați de AFP, preluat de Agerpres.

Absența spectatorilor străini, anunțată sâmbătă de organizatori, va însemna "o pierdere în ce privește armonia și diversitatea", a declarat Mikako Kotani, director sportiv al Jocurilor de la Tokyo.

"Vreau să mă asigur că sportivii nu vor avea impresia că nu există decât suporteri japonezi. Japonezii sunt foarte atașați de fair-play și de ospitalitate și îi vom încuraja pe toți sportivii în mod egal", a spus doamna Kotani, ce a cucerit două medalii de bronz pentru Japonia la Olimpiada din 1988, în proba de înot sincron.

La Jocurile Olimpice de la începutul secolului XX erau prezenți puțini spectatori, mai ales din cauza dificultății de a călători, dar JO de la Tokyo sunt primele care interzic accesul spectatorilor străini.

Vor fi acordate dispense, mai ales reprezentanților Comitetului Internațional Olimpic (CIO) și ai presei, însă în condiții stricte.

În schimb, nu a fost luată nicio decizie referitoare la intrarea familiilor sportivilor străini. "Pentru moment, în general, ele vor fi tratate la fe lca ceilați suporteri veniți din străinătate", a precizat luni Toshiro Muto, directorul general al Tokyo-2020.

Organizatorii JO de la Tokyo au indicat luni că au decis să renunțe la majoritatea voluntarilor internaționali. Muto a precizat că vor fi făcute excepții pentru voluntarii experți și specializați pe sporturi specifice, care urmează să primească notificări individuale

Potrivit presei locale, ar putea fi admiși aproximativ 500 de voluntari internaționali.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc anul acesta în perioada 23 iulie - 8 august, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău