JO 2020/Coronavirus: Grecia a suspendat ștafeta torței olimpice de pe teritoriul său

  • 13 Martie 2020 15:09
JO 2020/Coronavirus: Grecia a suspendat ștafeta torței olimpice de pe teritoriul său

Comitetul olimpic din Grecia (HOC) a decis să suspende ștafeta torței olimpice pe teritoriul său, la o zi după aprinderea flăcării olimpice pentru JO 2020, pentru a evita atragerea mulțimii, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Flacăra olimpică pentru Jocurile de la Tokyo (24 iulie - 9 august) a fost aprinsă, joi, de razele Soarelui în antica Olympia, în cadrul unei ceremonii restrânse, fără spectatori, din cauza riscului de contaminare cu coronavirus. A fost pentru prima oară de la Jocurile Olimpice din 1984, desfășurate la Los Angeles (SUA), când această ceremonie tradițională s-a derulat fără spectatori, a căror prezență a fost interzisă și la repetiția generală de miercuri.

Ștafeta torței olimpice a atras însă mulțimi neașteptate de oameni pe prima parte a traseului în zona orașului peloponez Sparti, ceea ce a forțat HOC să anuleze restul traseului.

Predarea torței olimpice către organizatorii JO 2020 de la Tokyo se va face pe 19 martie, cu prilejul unei ceremonii la Atena, fără spectatori. Flacăra olimpică va intra pe Stadionul Panathenaic din Atena, iar campioana olimpică de la Rio la săritura cu prăjina, Ekaterina Stefanidi, o va preda reprezentanților Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Torța va fi transportată în Japonia la bordul unei aeronave - Tokyo 2020 Go - special destinată acestui eveniment

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău