JO 2020 | Canotaj: România, medaliată cu argint la Tokyo în proba masculină de patru rame

  • 28 Iulie 2021 09:21
JO 2020 | Canotaj: România, medaliată cu argint la Tokyo în proba masculină de patru rame Foto: Adevărul.ro

România a cucerit medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, miercuri, în proba masculină de patru rame, prin Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari.

Australia (Alexander Purnell, Spencer Turrin, Jack Hargreaves, Alexander Hill) s-a impus cu timpul de 5 min 42 sec 76/100, stabilind cel mai bun timp olimpic, întrerupând seria Marii Britanii, care ratează în premieră aurul olimpic după 20 de ani.

Tricolorii au încheiat în 5 min 43 sec 13/100, sosind la 37/100 de campionii olimpici. Cei patru componenți ai bărcii României sunt vicecampioni europeni la Varese, anul acesta, și vicecampioni mondiali la Linz, în 2019. Țigănescu, Berariu și Pascari sunt și campioni europeni în 2018, la Glasgow.

Bronzul a revenit Italiei (Matteo Castaldo, Marco di Costanzo, Matteo Lodo, Giuseppe Vicino), în 5 min 43 sec 60/100.

Britanicii Oliver Cook, Matthew Rossiter, Rory Gibbs și Sholto Carnegie, care pe finalul cursei au deviat de la direcție, fiind la un moment dat aproape de coliziunea cu echipajul italian, s-au clasat pe locul patru (5:45.78).

România a obținut a doua sa medalie la canotaj, după aurul câștigat de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin.

Bilanțul canotajului românesc la Jocurile Olimpice a ajuns la 20 de medalii de aur, 20 de argint și 9 de bronz. 

Alte curse din concursul de canotaj în care suntem reprezentați miercuri la Sea Forest Waterway sunt semifinalele de la dublu vâsle feminin - categorie ușoară (Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă), dublu rame masculin (Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă), dublu rame feminin (Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuș) și recalificările de la opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea), respectiv opt plus unu masculin (Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni, Ciprian Huc, Adrian Munteanu).

Bilanțul României la JO de la Tokyo a ajuns acum la trei medalii, una de aur și două de argint (una obținută de Ana-Maria Popescu la spadă individual).

Sursa: AGERPRES 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău