JO 2018 | Rusoaica Nadejda Sergeeva, depistată pozitiv, a recunoscut că a încălcat regulamentul antidoping

  • 24 Februarie 2018 14:14
JO 2018 | Rusoaica Nadejda Sergeeva, depistată pozitiv, a recunoscut că a încălcat regulamentul antidoping

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat, sâmbătă, decizia în cazul sportivei Nadejda Sergeeva, depistată pozitiv cu trimetazidina, potrivit News.ro. Rusoaică a fost descalificată și exclusă de la JO de la Pyeongchang.

"Nadejda Sergeeva, depistată pozitiv cu trimetazidina la un test în afară competiției, a recunoscut că a încălcat regulamentul antidoping. Ea este descalificată din competiția de bob de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang și rezultatele obținute de echipă Sportivilor Olimpici ai Rusiei Sergeeva/Kocerzova la bob sunt anulate. Sportiva este exclusă de la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang. Acreditarea sa va fi retrasă", este decizia TAS.

Nadejda Sergeeva (30 de ani) a ocupat locul 12 cu echipajul feminin de bob două persoane, la JO de la Pyeongchang.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv precizează că sportivă a acceptat o suspendare provizorie și își rezervă dreptul de a încerca să obțină eliminarea sau reducerea perioadei de ineligibilitate după JO.

Peste 160 de sportivi ruși participă la JO de la Pyeongchang sub drapel neutru și sub titulatura de Atlet Olimpic al Rusiei (OAR). Rusia a fost interzisă de la JO din cauza dopajului sistematic din această țară.

Sursa: HotNews.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău