JO 2018 | Delegația nord-coreeană pentru Jocurile de la PyeongChang a sosit în Coreea de Sud

  • 01 Februarie 2018 18:20
JO 2018 | Delegația nord-coreeană pentru Jocurile de la PyeongChang a sosit în Coreea de Sud

Sportivii care vor reprezenta Coreea de Nord la Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang (9-25 februarie) au sosit joi în Coreea de Sud, informează agenția Yonhap.

Delegația nord-coreeană, compusă din 32 de persoane, între care 10 sportivi, și condusă de ministrul adjunct al Sportului, Won Kil-u, a aterizat pe aeroportul internațional din Yangyang, la bordul unui avion charter care a decolat de la Wonsan.

Sportivii nord-coreeni, care vor concura la schi fond (3), schi alpin (3), patinaj viteză (2) și patinaj artistic (o pereche), vor fi cazați în satul olimpic de la Gangneung, rezervat în mare parte competitorilor din probele pe gheață.

Cu aceeași aeronavă au călătorit și schiorii sud-coreeni care s-au antrenat timp de două zile alături de sportivii nord-coreeni, la Masiryong, o stațiune de schi foarte apreciată de conducătorul nord-coreean Kim Jong-Un.

Săptămâna trecută, 12 jucătoare de hochei pe gheață din Coreea de Nord au sosit în Sud pentru a constitui prima echipă comună coreeană care participă la o competiție internațională, după 27 de ani, și căreia i-a fost atribuit propriul cod olimpic, COR.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău