JO 2016: Opt jucători ruși de tenis vor participa la olimpiadă

  • 25 Iulie 2016 15:12
JO 2016: Opt jucători ruși de tenis vor participa la olimpiadă

Federația Internațională de Tenis a anunțat, faptul că cei 8 jucători și jucătoare selecționați de Comitetul olimpic rus pentru JO din 2016 au făcut obiectul "unor controale antidoping riguroase în afara Rusiei" și, ''în consecință", vor merge la Rio.

ITF este prima federație internațională care a reacționat la decizia CIO, după ce forul olimpic internațional a renunțat duminică la excluderea colectivă a Rusiei de la Jocurile Olimpice din 2016, solicitând fiecărei federații să determine dacă sportivii ruși îndeplinesc criteriile de eligibilitate, informează AFP.

"Cei opt jucători și jucătoare de tenis din Rusia desemnați să participe la Jocurile de la Rio au fost supuși unor controale antidoping riguroase în afara Rusiei", a explicat ITF.

ITF a precizat că în total 205 eșantioane începând din 2004 le-au fost recoltate celor opt selecționați ruși, 83 în timpul competiției și 112 în afara competiției cu 111 recoltări urinare și 94 sangvine.

"ITF consideră că este suficient pentru a se constata că cei opt jucători ruși selecționați îndeplinesc condițiile decise duminică de Comitetul Executiv al CIO", a mai precizat ITF.

"ITF va obține de la Agenția Mondială Antidopaj (AMA-WADA) confirmarea că niciunul din acești jucători și nici Federația rusă de tenis nu sunt citați în raportul McLaren", a adăugat ea.

"ITF crede că este corect să permită sportivilor curați să participe la Jocurile de la Rio și se declară mulțumită de faptul că jucătorii ruși pot fi alături de ceilalți", a conchis ITF.

Rusia va fi reprezentată în probele de tenis de la JO din 2016 de Andrei Kuznețov, Evgheni Donskoi și Teimuraz Gabașvili, Svetlana Kuznețova, Anastasia Pavliucenkova, Daria Kasatkina, Ekaterina Makarova, toți la simplu, plus Elena Vesnina aliniată la dublu.

Fostul lider mondial Maria Șarapova, suspendată doi ani pentru dopaj cu meldonium, va fi absentă de la Rio.

Sursa: Agerpres.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău