Jill Biden, către Prima Doamnă a României: Oamenii dumneavoastră sunt atât de minunați. Românii sunt eroi

  • 07 Mai 2022 15:52
Jill Biden, către Prima Doamnă a României: Oamenii dumneavoastră sunt atât de minunați. Românii sunt eroi

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a rămas impresionată de poveștile mamelor din Ucraina care au reușit să fugă din calea războiului și să își găsească un cămin sigur în România. În timpul unei vizite la o școală din București, Jill Biden a stat printre copiii ucraineni care au șansa acum să își continue formarea educațională în România. Cu prilejul vizitei sale în România, Dr. Jill Biden i-a mulțumit Primei Doamne a României, Carmen Iohannis, pentru că „i-a primit pe toți acești oameni.”, scrie CaleaEuropeana.ro.

„Este pur și simplu uimitor că poporul român v-a primit în casele și în inimile lor. Și cred că asta a făcut toată diferența pentru voi.  Este uimitor cum ați venit cu ideea unei școli și a unei structuri pentru copii, astfel încât să se simtă în siguranță. Așa că vă mulțumesc. Trebuie să îi mulțumesc Primei Doamne a României pentru că i-a primit pe toți oamenii. Oamenii dumneavoastră sunt atât de minunați. Cetățenii români sunt eroii.  Simt că există speranță și asta este ceea ce avem nevoie, așa că vă mulțumesc”, a transmis prima doamnă a SUA, Jill Biden în cadrul vizitei la școala din București, potrivit sursei citate.

Prima Doamnă a României i-a mulțumit la rândul său pentru inițiativa de a vizita România și a reiterat că în aceste vremuri atât de tensionate, „este important să rămânem uniți.”

„Dr. Biden suntem foarte recunoscători că ați inițiat această activitate, acest eveniment de astăzi. Sunt foarte recunoscător că v-ați făcut timp și ați depus efortul de a ne vizita. Întotdeauna i-am iubit pe americani și ne simțim mai în siguranță dacă știm că ei ne susțin. Iar noi trăim acum într-o situație foarte tensionată. De aceea este bine să fim uniți. Și cred că toată lumea se simte mult mai bine dacă știe asta. Dă rămânem împreună, fiind uniți este foarte important pentru noi. Așa că vă mulțumesc foarte mult pentru această oportunitate și pentru că ați venit și v-ați alăturat nouă și ne-ați dat speranță și sentimentul că ne putem baza pe voi, pentru că asta este foarte important pentru noi toți, sunt sigur că și pentru prietenii noștri ucraineni”, a transmis Carmen Iohannis.

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a sosit vineri în România ca parte a unei vizite în Europa care mai cuprinde și o deplasare în Slovacia, ea urmând să petreacă Ziua Mamei (n.r. – pe care americanii o celebrează anul acesta la data de 8 mai) alături de mamele și copiii ucraineni care au fost nevoiți să își părăsească țara din cauza războiului lui Putin. Soția președintelui Joe Biden va vizita România pentru a doua oară, însă pentru prima dată în calitate de Primă Doamnă. În 2014, a Doua Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, l-a însoțit în România pe vicepreședintele de atunci al SUA, Joe Biden, într-un context similar: al doilea om din administrația Obama venea la București pentru a-i asigura pe aliații români de întregul sprijin american după ce Rusia anexase ilegale peninsula Crimeea și declanșase acțiunea de destabilizare a Ucrainei. Vizita sa în România, care urmează vizitei din luna martie a vicepreședintei Kamala Harris, are loc și în anul în care România și SUA marchează 25 de ani de Parteneriat Strategic.

Citiți și: Jill Biden sosește astăzi în România: Prima Doamnă a SUA se va întâlni cu militarii americani de la Baza MK și cu Prima Doamnă Carmen Iohannis pentru a saluta generozitatea României față de refugiații ucraineni

În această dimineață, Prima Doamnă a SUA le-a servit masa militarilor americani de la Baza Mihail Kogălniceanu care răspund “la chemarea datoriei cu curaj, onoare și putere”.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău