"JIHADUL cibernetic". TV5Monde atacată de hackeri (FOTO)

  • 09 Aprilie 2015 10:14

Postul francofon de televiziune TV5Monde a fost piratat de miercuri seară de către persoane care afirmă că fac parte din gruparea Statul Islamic (SI).

Aceștia îl împiedicau să emită și au preluat controlul asupra site-urilor acestuia, a declarat directorul general al postului pentru AFP, citat de Mediafax.

"Nu mai suntem în măsură să emitem pe niciunul dintre canalele noastre. Site-urile și rețelele sociale nu se mai află sub controlul nostru și afișează revendicări SI", a declarat Yves Bigot.

Documente prezentate ca fiind documente de identitate și CV-uri ale unor rude ale unor militari francezi implicați în operațiuni împotriva SI au fost postate pe contul de Facebook al TV5Monde de către hackeri.

TV5Monde părea să fi preluat controlul asupra paginilor de Facebook către miezul nopții de miercuri spre joi, după două ore de la atacul informatic, însă pe post apărea în continuare un ecran negru, potrivit site-ului L'Obs, care citează AFP.

"Soldați francezi, stați departe de Statul Islamic! Aveți șansa să vă salvați familiile, profitați de ea", se putea citi în mesajul postat pe Facebook. "În numele lui Allah, a tot milostivul, CyberCaliphate-ul îșí continuă jihadul cibernetic împotriva inamicilor Statului Islamic", se mai arată în text.

Președintele francez François Hollande este acuzat în mesaj că a comis "o greșeală de neiertat" purtând "un război care nu servește la nimic", se arată în mesaj, iar CyberCaliphate-ul este "pe cale de a căuta familiile militarilor care s-au vândut americanilor".

TV5Monde difuzează în întreaga lume.

Franța face parte dintr-o coaliție militară internațională antijihadistă condusă de către Statele Unite, care efectuează de mai multe luni atacuri aeriene în Irak și în Siria, țări în care SI a cucerit teritorii vaste și a proclamat un "califat".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău