Jens Stoltenberg: NATO va continua să își susțină partenerii cum sunt Republica Moldova, Georgia, Bosnia și Herțegovina

  • 05 Aprilie 2023 18:08
Jens Stoltenberg: NATO va continua să își susțină partenerii cum sunt Republica Moldova, Georgia, Bosnia și Herțegovina

La Bruxelles, miniștrii de externe ai țărilor membre NATO s-au reunit astăzi în prima întâlnire în care Finlanda a participat ca membru oficial după ceremonia de aderare care a avut loc ieri, transmite Radio România Actualități.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a deschis întâlnirea dând din nou asigurări Ucrainei că Alianța va sprijini eforturile Kievului pentru a se apăra în fața agresiunii Rusiei. Alături de Ucraina, NATO își reafirmă sprijinul pentru Republica Moldova, pentru a face față presiunilor la care este supusă de către Moscova.

Pe ordinea de zi a Consiliului NATO figurează, de asemenea, relația dintre China și Rusia, a mai precizat Jens Stoltenberg.

„NATO va continua să susțină și alți parteneri, cum sunt Republica Moldova, Georgia, Bosnia și Herțegovina, pentru a face față presiunilor Rusiei. Vom discuta cum să facem față și altor pericole care vin din sud și cum să ne poziționăm față de relația tot mai apropiată dintre Rusia și China. O altă discuție va fi despre majorarea cheltuielilor pentru apărare, iar la Summitul de la Vilnius News de anul acesta mă aștept ca aliații să crească suma la minimum două procente din PIB pentru apărare”, a declarat Jens Stoltenberg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,03 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău