Jens Stoltenberg, cu recomandări pentru consolidarea NATO

  • 09 Iunie 2020 09:26
Jens Stoltenberg, cu recomandări pentru consolidarea NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat, ieri, în cadrul unei dezbateri, un proces de reflexie privind consolidarea alianței în lumea post-pandemie.

Recomandările vor fi înaintate liderilor statelor membre la reuniunea alianței de anul viitor. Jens Stoltenberg i-a îndemnat pe toți aliații să nu uite că securitatea este baza prosperității.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța trebuie să-și continue consolidarea militară și de capabilități și să folosească instrumente militare, dar și non-militare, adică economice și politice.

De atlfel, Jens Stoltenberg a insistat ca alianță să fie mai mult folosită politic și pe viitor mai multe chestiuni decât până acum să fie puse pe masa de discuție a NATO.

Secretarul general al alianței a explicat că pandemia de COVID a accentuat riscuri de securitate deja existente: "Rusia își continuă neabătută activitățile militare. ISIS și alte grupări teroriste se simt încurajate. Actori statali și non-statali promovează dezinformare și propagandă, iar creșterea Chinei schimbă fundamental echilibrul global de putere, intensificând cursa pentru supremație economică și tehnologică, multiplicând amenințările asupra societăților deschise și libertăților individuale și crescând concurența la adresa valorilor și modului nostru de viață".

Secretarul general al alianței a menționat noua rachetă a Rusiei, care poate atinge orice oraș din Europa și a avertizat că în față creșterii Chinei, SUA și Europa nu pot face față decât împreună.

Stoltenberg a atras atenția că întrega comunitate transatlantică trebuie să se asigure că nu importă instabilitate în infrastructurile critice și în lanțurile de aprovizionare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău