Jens Stoltenberg cere Damascului să permită accesul în zona vizată de atacul cu arme chimice

  • 12 Aprilie 2018 17:35
Jens Stoltenberg cere Damascului să permită accesul în zona vizată de atacul cu arme chimice

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că cei responsabili pentru atacul cu arme chimice din Siria trebuie trași la răspundere și i-a cerut Damascului să permite accesul la locul vizat de atacul chimic, relatează Reuters.

'Condamnăm în cei mai duri termeni utilizarea armelor chimice', a spus Stoltenberg.

'Facem apel la regimul sirian și la susținătorii săi să permită accesul deplin și fără obstacole pentru asistență medicală și monitorizare internațională', a mai spus șeful Alianței Nord-Atlantice.

Un presupus atac chimic, comis sâmbăta trecută la Douma, ultimul bastion al rebelilor în Ghouta Orientală, a fost atribuit regimului sirian de către echipele de salvare venite la fața locului, care invocă zeci de morți.

Regimul sirian și aliații săi, Rusia și Iran, au negat orice fel de atac chimic la Douma, însă SUA au confirmat producerea unui astfel de incident, acuzând regimul și amenințând cu o ripostă în Siria.

Potrivit unei organizații umanitare siriene, presupusul atac cu arme chimice care a avut loc pe 7 aprilie s-a soldat cu cel puțin 60 de morți și peste 1.000 de răniți în mai multe locuri din Douma.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău