Jeff Bezos crede că pe viitor oamenii vor vizita Terra ca pe o destinație de vacanță

  • 19 Noiembrie 2021 12:13
Jeff Bezos crede că pe viitor oamenii vor vizita Terra ca pe o destinație de vacanță

Jeff Bezos, fost CEO al Amazon și fondatorul companiei de turism spațial Blue Origin, a declarat că se gândește că pe viitor oamenii vor "vizita Pământul la fel cum vizitează Parcul Național Yellowstone", informează DPA.

Bezos crede că el și miliardarii lumii vor găsi în curând o modalitate de a face din oameni o specie interplanetară care va coloniza diferite planete.

Miliardarul american, a doua persoană cea mai bogată din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index, prezice că, pe viitor, mulți copii vor putea considera spațiul cosmic ca fiind "acasă".

"În timp, milioane de oameni se vor muta de pe Pământ în spațiu. Aceasta este viziunea Blue Origin - cu milioane de oameni lucrând în spațiu", a declarat Bezos în timpul unei discuții despre politica spațială americană care a avut loc la Catedrala Națională din Washington, DC.

"De-a lungul secolelor, majoritatea sau mulți oameni se vor naște în spațiu. Aceasta va fi prima lor casă. Se vor naște pe aceste colonii și vor trăi în aceste colonii. Ei putea vizita Pământul, așa cum vizitați dumneavoastră Parcul Național Yellowstone", a precizat Bezos.

"Terra poate suporta, să spunem, până la un anumit punct 10 miliarde de oameni. Trebuie să muncim din greu pentru a realiza cum să facem asta fără a degrada planeta. Sistemul solar poate suporta un trilion de oameni", a adăugat miliardarul american, pentru care soluția la creșterea populației este descoperirea unor locuri în sistemul solar unde oamenii pot trăi.

Bezos consideră, de asemenea, că turismul spațial nu este nimic nou, accentul punându-se în opinia sa pentru a-l face constant și mai ieftin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău