Jay-Z, primul rapper devenit miliardar

  • 04 Iunie 2019 09:50
Jay-Z, primul rapper devenit miliardar

Afaceri în domeniul imobiliar, cu băuturi alcoolice și în domeniul muzicii: Jay-Z este primul rapper care a devenit miliardar, potrivit revistei de specialitate Forbes, citată marți de AFP, preluat de Agerpres.

Starul american al muzicii rap, prezent în industria muzicală din 1996, "a strâns o avere totală de un miliard de dolari, devenind astfel unul dintre puținii miliardari din lumea divertismentului și primul din peisajul muzicii rap", a explicat revista Forbes, într-un articol dedicat soțului lui Beyoncé.

După copilăria petrecută într-un cartier de locuințe sociale din Brooklyn, New York, Jay-Z, care a vândut droguri în tinerețe, este considerat acum un demn reprezentant al așa-numitului ''success story'' american, respectat în lumea afacerilor newyorkeze și având legături de prietenie cu Barack Obama.

Acțiunile deținute la companiile care produc șampanie Armand de Brignac și propriul brand de coniac, D'Ussé, i-au adus lui Shawn Carter, numele real al rapperului, între 220 și 100 de milioane de dolari.

Portofoliul muzical al rapperului în vârstă de 49 de ani reprezintă 75 de milioane de dolari din averea sa, comparativ cu cele 100 de milioane provenite din serviciului său de streaming, Tidal.

Împreună cu Beyoncé, Jay-Z deține un apartament penthouse în cartierul exclusivist Tribeca din Manhattan, precum și alte proprietăți la New York și în cartierul Bel Air din Los Angeles. Averea imobiliară a artistului este estimată la 50 de milioane de dolari.

În lumea hip-hopului american, unde rapperii se laudă cu averea lor, cursa pentru câștigarea primului miliard este acerbă.

Producătorul Dr. Dre a crezut că o poate câștigă după ce Apple i-a cumpărat compania de căști audio Beats By Dre cu 3 miliarde de dolari în 2014, dar potrivit clasamentului Forbes din 2018, averea acestuia este estimată la "doar" 770 milioane de dolari.

Producătorul Diddy (fost Puff Daddy) are, la rândul său, o avere de 825 de milioane de dolari, potrivit aceleiași surse.

Cei trei artiști nu sunt doar cei mai bogați din lumea rap-ului, ci din întreaga industrie muzicală americană.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău