Javad Mottaghi: Radio România – rol activ în peisajul mediatic mondial, punte între culturi diferite

  • 02 Octombrie 2016 19:37
Javad Mottaghi: Radio România – rol activ în peisajul mediatic mondial, punte între culturi diferite

Maratonul muzical la care Radio România a invitat publicul pe parcursul celor nouă zile ale Festivalului Internațional al Orchestrelor Radiofonice RadiRo, s-a încheiat aseară cu regalul oferit de BBC Concert Orchestra, sub bagheta dirijorului Barry Wordsworth. Unul dintre oaspeții de prestigiu ai Festivalului a fost Javad Mottaghi, secretar general al ABU – Asia – Pacific Broadcasting Union,…

Maratonul muzical la care Radio România a invitat publicul pe parcursul celor nouă zile ale Festivalului Internațional al Orchestrelor Radiofonice RadiRo, s-a încheiat aseară cu regalul oferit de BBC Concert Orchestra, sub bagheta dirijorului Barry Wordsworth. Unul dintre oaspeții de prestigiu ai Festivalului a fost Javad Mottaghi, secretar general al ABU – Asia – Pacific Broadcasting Union, ai cărei membri transmit concertele RadiRo, prin rețeaua de schimburi muzicale, dezvoltată tot în parteneriat cu Radio România: o platformă care se adresează unei audiențe de 3,5 miliarde de persoane. Într-un interviu pentru Radio România Cultural, Javad Mottaghi a făcut referire la rolul important al serviciului public de la București în peisajul mediatic mondial și la proiectele următoare. Printre acestea se numără Târgul Internațional de Carte Gaudeamus și viitoarea reuniune a președintilor și directorilor generali ai serviciilor publice de radio și televiziune membre ale PBI – Public Broadcasters International, care va avea loc la București în 2017.

Proiectele internaționale promovate de Radio România reprezintă un semnal clar al voinței sale de a juca un rol important în peisajul mediatic mondial, spune secretarul general al ABU.

“Sunt la curent cu organizarea Târgului internațional de carte Gaudeamus, precum și cu faptul că invitatul de onoare din acest an va fi China. Acesta este un alt proiect cultural important pe care l-ați inițiat. Activitatea Radio România în cadrul ABU nu se limitează la muzică, există multe alte proiecte pe care le-am discutat și pe care le promovăm împreună. Conferințele Media 2020 reprezintă unele dintre ele. Prima ediție a fost găzduită anul trecut de Radio România, care anul acesta a organizat la Beijing cea de-a doua ediție. Anul viitor vom reveni la București pentru o nouă întâlnire de acest fel. Faptul că viitoarea reuniune a PBI va avea loc în 2017 tot în România reprezintă un nou semnal al voinței voastre de a juca un rol important la nivel internațional, și faceți acest lucru foarte bine. Pot spune că am constatat această voință a Radio România de a avea un rol activ în peisajul mediatic internațional, iar ABU este aici pentru a vă susține.”

Există un plan de acțiune pe termen lung între ABU și Radio România, adaugă Javad Mottaghi:

“Pe lângă faptul că vom reveni anul viitor în România, tot în 2017 vom invita Radio România la Bangkok, la Conferința Radio Asia. De asemenea, tot împreună cu voi, în 2018 vom organiza la Manila o nouă Conferință Media 2020. Radio România este prezent pe toate platformele posibile pentru a face cunoscută lumii cultura țării voastre, în acest caz vorbim de regiunea Asia – Pacific. În același timp, este ca o fereastră care aduce cultura altor țări în România. Și ați avut succes, așa că felicit Radio România, pe Președintele Director General Ovidiu Miculescu și echipa sa pentru aceste lucruri minunate. Este o viziune pe care a introdus-o dl. Miculescu și pe care a și aplicat-o cu succes, pentru că între a spune și a face e o mare diferență. Iar Președintele Director General al Radio România a avut capacitatea de a concretiza proiecte, iar eu îl susțin cu toată convingerea. Vă mulțumesc pentru această oportunitate și îmi doresc să dezvoltăm în continuare parteneriatul cu Radio România.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău