Javad Mottaghi: Conținutul media rămâne elementul esențial peste ani

  • 02 Iulie 2015 17:50
Javad Mottaghi: Conținutul media rămâne elementul esențial peste ani

Secretarul general al ABU spune că indiferent de modul în care va evoulua presa și de tehnologiile implicate, "conținutul media rămâne elementul esențial, chiar și peste 5 ani".

"Indiferent de modul în care va evoulua presa și de tehnologiile implicate, conținutul media rămâne elementul esențial, chiar și peste 5 ani" - declarația a fost făcută pentru Radio România Actualități de secretarul general al ABU - Uniunea Audiovizualului din zona Asia-Pacific, doctor Javad Mottaghi.

La finalul conferinței internaționale "Media 2020" la care a participat la București, Javad Mottaghi s-a referit, între altele, și la rolul radiodifuzorilor publici într-o societate:

Javad Mottaghi: Radiodifuzorii publici sunt meniți să fie vocea publicului. Un radiodifuzor public este deținut de public, este controlat și plătit și evaluat de către public, devine tot mai important într-un asemenea sistem comercializat, unde centrele de putere, fie că e vorba de economie sau politică, pot avea un interes din mai multe puncte de vedere în mod natural, dar radiodifuzorul serviciului public se asigură de respectarea interesului public. Radiodifuzorii publici ar trebui să se autoeduce.

Audio: Javad Mottaghi, secretarul general al Uniunii Audiovizualui din zona Asia-Pacific, invitat la emisiunea Apel Matinal, de la Radio România Actualități.


A fost pentru prima oară când Uniunea Audiovizualului din Zona Asia Pacific a participat la o reuniune în afara regiunii în care operează. Societatea Română de Radiodifuziune a fost co-organizator al "Conferinței Media 2020".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău