Jared Kushner, ginerele și consilierul lui Trump, la Ierusalim pentru discuții cu israelienii

  • 30 Mai 2019 14:50
Jared Kushner, ginerele și consilierul lui Trump, la Ierusalim pentru discuții cu israelienii

Ginerele și consilierul președintelui american Donald Trump, Jared Kushner, se află joi la Ierusalim, unde urmează să discute cu oficiali israelieni despre planul SUA pentru rezolvarea conflictului cu palestinienii, relatează AFP,preluat de Agerpres.

Prezentarea acestui plan a fost întârziată din cauza alegerilor din Israel de la 9 aprilie, iar noile evoluții interne din această țară riscă să pună sub semnul întrebării publicarea sa.

Kushner urmează să se întâlnească cu premierul Benjamin Netanyahu, însă niciun detaliu nu a fost dezvăluit privind programul.

O purtătoare de cuvânt a Ambasadei SUA a confirmat venirea sa după vizite succesive în Maroc și Iordania.

Jared Kushner, însoțit de Jason Greenblatt, trimisul special al lui Trump pentru Orientul Mijlociu, precum și de emisarul american pentru Iran, Brian Hook, este principalul arhitect al planului la care Casa Albă lucrează de mai multe luni asupra conflictului israeliano-palestinian.

Liderii palestinieni au transmis deja că ei resping planul, afirmând că demersurile președintelui american arată un parti-pris flagrant în favoarea Israelului.

În contextul incapacității lui Benjamin Netanyahu de a forma o coaliție guvernamentală după alegerile din aprilie, Parlamentul israelian a votat miercuri seară propria disoluție, la mai puțin de două luni după ce a fost ales, iar alegătorii vor fi din nou chemați la urne la 17 septembrie.

Planul de pace al SUA ar putea fi considerat prea sensibil pentru a fi prezentat în timpul unei noi campanii electorale.

Casa Albă ar urma să prezinte la 25-26 iunie în Bahrein partea economică a planului.

Două țări din Golf, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, puteri aliate ale SUA, și-au anunțat participarea. În schimb, liderii palestinieni nu vor face deplasarea.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău