Japonia va testa zilnic pentru COVID-19 toți participanții la JO de la Tokyo

  • 28 Aprilie 2021 14:11
Japonia va testa zilnic pentru COVID-19 toți participanții la JO de la Tokyo

Guvernul japonez a aprobat miercuri o politică vizând testarea zilnică pentru Covid-19 a tuturor sportivilor care vor lua parte la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează agenția Kyodo, citată de Agerpres.

În cadrul eforturilor vizând îmbunătățirea siguranței JO 2020, pe fondul pandemie de coronavirus, oficialii niponi au convenit asupra acestei politici, cu câteva ore înaintea unei reuniuni online la nivel înalt, cu responsabilii Comitetului Internațional Olimpic și alți organizatori.

Alte măsuri anti-virus la Jocurile Olimpice, care se vor deschide în mai puțin de trei luni, aprobate în cadrul unei ședințe desfășurate la biroul premierului nipon includ obligativitatea ca sportivii și personalul din străinătate să fie testați pentru Covid-19 de două ori într-un interval de 96 de ore de la plecarea din țările respective.

La întrevederea online, în cursul căreia președintele CIO, Thomas Bach, și reprezentanții celorlalte organizații care vor lua parte, o problemă majoră care va fi discutată este aceea a numărului maxim de spectatori japonezi care vor putea asista la întreceri, după decizia din luna martie ca Jocurile Olimpice și Paralimpice să se desfășoare fără spectatori veniți din străinătate.

Miercuri, organizatorii vor lansa o versiune actualizată a "playbook-urilor" lor pentru sportivi, cu reguli pe care aceștia trebuie sa le respecte în timpul Jocurilor.

Organizatorii au subliniat importanța testării frecvente a sportivilor și oficialilor, pentru ca infectările cu Covid-19 să poată fi detectate într-un stadiu incipient și pentru a împiedica transformarea Jocurilor într-un eveniment super-propagator al virusului.

Cu toate acestea, unii experți medicali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice în acest moment, în care variantele extrem de contagioase ale virusului se răspândesc în multe țări și când presiunea asupra sistemului medical a crescut.

Miercuri, un înalt oficial al executivului japonez a declarat ca guvernul țării sale va asigura aproximativ 30 de spitale capabile să primească sportivi și oficiali în timpul Jocurilor Olimpice.

Autoritățile nipone au declarat starea de urgență la Tokyo și în mai multe prefecturi, până la 11 mai, din cauza creșterii recente a infectărilor cu Covid-19. Capitala Japoniei a confirmat miercuri 925 de cazuri de Covid-19, cel mai mare număr începând din 28 ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău