Japonia | Toyota dă startul orașului său conectat, inaugurat la poalele Muntelui Fuji

  • 23 Februarie 15:51
Japonia | Toyota dă startul orașului său conectat, inaugurat la poalele Muntelui Fuji

Toyota a dat startul marți, în Japonia, programului său pentru dezvoltarea unui oraș în totalitate conectat, un mare laborator pentru toate tehnologiile viitorului, precum conducerea automată, robotica sau inteligența artificială, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Numit "Woven City" ("Orașul țesut"), acest cartier experimental situat la poalele celebrului Munte Fuji (centrul Japoniei) le va permite cercetătorilor să își testeze produsele în viața reală, inițial cu 360 de locuitori, apoi cu 2.000, odată ce se va dezvolta, a declarat gigantul auto japonez.

Inventatorii și angajații grupului vor fi cobaii acestui program.

Responsabilii Toyota au organizat în zona cu o suprafață de 175 de hectare o ceremonie de inaugurare a orașului unde s-a aflat odată o fabrică Toyota, care și-a închis porțile anul trecut.

"Proiectul "Woven City" începe oficial astăzi", a declarat președintele Toyota, Akio Toyoda, citat într-un comunicat.

Nașterea acestui oraș inteligent face parte din strategia de dezvoltare a constructorului nipon de noi tehnologii, în timp ce schimbările reglementărilor și ale gusturilor consumatorilor continuă să împingă industria auto globală către mai mult respect pentru mediu, eficiență și automatizare.

Toyota și-a dezvăluit proiectul de "laborator viu" în ianuarie 2020 la salonul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, invitând la colaborare investitori din lumea întreagă.

Constructorul auto japonez Toyota a redevenit în 2020 cel mai mare constructor auto mondial după ce a comercializat aproximativ 9,53 de milioane de vehicule de la toate mărcile grupului, depășindu-și astfel rivalul german Volkswagen (9,3 milioane).

Proiectele orașelor conectate se multiplică la nivel mondial, în special în America de Nord și China, cu cei patru giganți americani ai internetului Google, Apple, Facebook și Amazon (GAFA) pe de o parte și guvernul chinez pe de altă parte, împreună cu giganții locali Huawei, Tencent sau Alibaba, notează AFP.

Aceste proiecte profită de accelerarea implementărilor noii tehnologii mobile 5G, care ar trebui să permită o viteză mult superioară față de 4G, cu un timp de latență (timpul de răspuns) redus la minimum. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
7
Câțiva nori
Umiditate:76 %
Vint:3,6 m/s
Thu
5
Fri
9
Sat
5
Sun
3
Mon
2

Curs oficial BNM 24 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3035 -0.0019
USD 17.5287 -0.0261
RON 4.3691 -0.0004
UAH 0.6277 -0.0012
RUB 0.2367 0.0017
Arhivă Radio Chișinău