Japonia și-a redeschis granițele pentru turiști după ridicarea restricțiilor anti-COVID

  • 11 Octombrie 2022 14:25
Japonia și-a redeschis granițele pentru turiști după ridicarea restricțiilor anti-COVID

Japonia și-a redeschis marți granițele pentru vizitatorii străini, ridicând complet restricțiile sanitare anti-COVID în vigoare de aproape doi ani și jumătate, relatează AFP, citată de Agerpres.

Turiștii din 68 de țări și teritorii, între care Uniunea Europeană și Statele Unite, beneficiază începând de marți de scutire de viză pentru sejururile turistice în Japonia, cu condiția să prezinte un certificat de vaccinare anti-COVID sau un test negativ la intrarea în țară.

Arhipelagul, care a primit un număr record de 31,9 milioane de turiști în 2019 și a sperat la 40 de milioane pentru anul următor, când urmau să aibă loc inițial Jocurile Olimpice de la Tokyo, și-a închis granițele în primăvara lui 2020, la începutul pandemiei de coronavirus.

În 2021, mai puțin de 250.000 de vizitatori străini au putut să intre pe teritoriul Japoniei, iar Jocurile Olimpice de la Tokyo au avut loc practic cu ușile închise.

Închiderea drastică a granițelor Japoniei pentru vizitatori, inclusiv o vreme pentru studenți și persoanele aflate în călătorie de afaceri, a fost o măsură populară în țară, însă criticată în străinătate.

Guvernul nipon a permis turiștilor accesul în țară din iunie, însă doar în cadrul unor excursii organizate, apoi pentru sejururi individuale însă prin intermediul unei agenții de turism.

Noii sosiți vor trebui să se adapteze măsurilor sanitare încă foarte riguroase în Japonia. Purtarea măștii este încă sistematică în mijloacele de transport și în magazine, însă se poate observa chiar și în exterior.

Pandemia de coronavirus a provocat moartea a circa 45.000 de persoane în Japonia, țară cu aproape 126 de milioane de locuitori, mult mai puțin decât în multe alte state industrializate, iar perspectiva redeschiderii granițelor pentru turiști a provocat îngrijorarea autorităților locale.

Guvernul japonez a aprobat de curând un amendament legislativ care le permite hotelurilor să refuze clienții care nu vor să poarte mască.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău