Japonia se redeschide treptat pentru turiști începând cu 10 iunie

  • 07 Iunie 2022 17:43
Japonia se redeschide treptat pentru turiști începând cu 10 iunie

Turiștii străini care vizitează Japonia vor trebui să poarte măști, să încheie o asigurare medicală privată și să fie însoțiți pe toată durata șederii, a anunțat marți guvernul, care plănuiește o deschidere treptată după doi ani de restricții COVID-19.

Doar vizitatorii care au pachete turistice vor putea intra în prima fază a redeschiderii, începând cu 10 iunie, a declarat Agenția Japoneză de Turism (JTA), adăugând că ghizii agențiilor de turism care îi însoțesc pe vizitatori vor trebui să se asigure că aceștia poartă măștile.

„Ghizii ar trebui să le reamintească frecvent participanților la tururi măsurile necesare de prevenire a infecțiilor, inclusiv purtarea măștilor, în fiecare etapă a turului", a precizat JTA, citată de Mediafax, potrivit DIGI24. „Chiar și în aer liber, purtarea măștilor ar trebui să continue în situațiile în care oamenii conversează”.

Japonia a impus unele dintre cele mai stricte controale la frontieră din lume pe parcursul pandemiei, interzicând intrarea aproape tuturor nerezidenților.

Pe măsură ce cea mai mare parte a restului lumii se deschide, Japonia își relaxează și ea regulile. Prim-ministrul Fumio Kishida s-a angajat să alinieze măsurile de frontieră la cele ale altor națiuni bogate.

Guvernul a început recent să relaxeze recomandările privind măștile pentru publicul larg, deși acestea sunt omniprezente. Purtarea măștilor era oricum ceva obișnuit în Japonia înainte de pandemia de coronavirus.

Japonia a făcut luna trecută „seturi de testare" a unor grupuri de aproximativ 50 de persoane, majoritatea agenți de turism, dar unul dintre participanți a fost testat pozitiv pentru COVID.

James Jang, un agent de turism din Australia care a luat parte la testări, a declarat că regulile ar putea să îi descurajeze pe unii oameni pentru moment.

„Clienții vor fi de acord să poarte o mască în interior, dar să o poarte 24 de ore este o bătaie de cap. Costul de a avea un ghid în permanență ar putea descuraja clienții până mai târziu, când vor avea mai multă flexibilitate", a declarat Jang pentru Reuters.

În 2019, Japonia a găzduit 31,9 milioane de vizitatori străini, care au cheltuit 4,81 trilioane de yeni (36,28 miliarde de dolari).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău