Japonia retrage Rusiei statutul de „națiunea cea mai favorizată”

  • 20 Aprilie 11:18
Japonia retrage Rusiei statutul de „națiunea cea mai favorizată”

Parlamentul Japoniei a aprobat miercuri revocarea clauzei „națiunii celei mai favorizate” acordate Rusiei, o măsură luată în consonanță cu alte țări pentru a sancționa Moscova pentru invadarea Ucrainei, transmite agenția Kyodo, citată de DIGI24.ro. În urma acestei decizii, Rusia va pierde beneficiile în materie de tarife și bariere comerciale.

De asemenea, potrivit sursei citate, au fost introduse modificări legislative pentru a preveni folosirea criptomonedelor pentru ocolirea sancțiunilor economice impuse Rusiei.

În urma votului din parlament, guvernul prim-ministrului Fumio Kishida va emite decrete prin care toate importurile din Rusia vor fi supuse unor taxe vamale mai mari până la sfârșitul lui martie 2023, scrie Agerpres. Importurile de petrol brut și gaz natural lichefiat, precum și cele de paladiu, un metal rar folosit la purificarea gazelor de eșapament, nu sunt afectate deoarece nu le erau impuse tarife nici înainte ca Rusia să obțină clauza comercială favorabilă.

După ce guvernul de la Tokyo a decis la începutul lunii expulzarea a opt diplomați ai ambasadei și membri ai reprezentanței comerciale ruse, aceștia au părăsit miercuri Japonia la bordul unui avion rus, potrivit unei surse familiarizate cu subiectul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:4,63 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău