Japonia pregătește noi măsuri pentru stimularea economiei, de 265 miliarde de dolari (Kyodo)

  • 07 Noiembrie 2021 15:55
Japonia pregătește noi măsuri pentru stimularea economiei, de 265 miliarde de dolari (Kyodo)

Guvernul nipon intenționează să adopte măsuri de peste 30.000 miliarde de yeni (265 miliarde de dolari) pentru a atenua efectele negative ale pandemiei asupra economiei Japoniei, au declarat duminică pentru Kyodo surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Printre măsuri se află acordarea de subvenții în numerar, în valoare de 100.000 yeni (879,58 dolari), pentru fiecare copil cu vârsta de sub 18 ani, și reluarea programului subvenționat "Go To Travel" pentru a promova turismul intern, susțin sursele, potrivit Agerpres.

Anterior noul premier Fumio Kishida estimase că valoarea pachetului de stimulare a economiei va fi de "câteva mii de miliarde de yeni".

Guvernul nipon va finanța măsurile cu fondurile necheltuite din bugetul pe 2020 și intenționează să emită noi bonduri pentru a acoperi diferența, adaugă sursele.

În 2020, valoarea combinată a măsurilor de stimulare a celei de-a treia economii mondiale s-a ridicat la aproximativ 3.000 de miliarde de dolari.

Premierul japonez Fumio Kishida și-a anunțat la 1 noiembrie victoria în alegerile legislative, după ce coaliția aflată la putere și-a menținut o majoritate parlamentară peste așteptări, și a insistat asupra ideii sale de a promova "un nou capitalism", centrat pe susținerea creșterii economice, însoțită de majorări salariale pentru lucrători.

"Vom face tot posibilul pentru a crește salariile lucrătorilor, pentru ca toată lumea să beneficieze de rezultatele creșterii economice", a declarat oficialul nipon. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău