Japonia preconizează demarcarea frontierei sale cu Rusia

  • 12 Februarie 19:11
Japonia preconizează demarcarea frontierei sale cu Rusia

Japonia mizează pe o delimitare a frontierei sale cu Rusia şi pe semnarea tratatului de pace cu Rusia, a declarat premierul nipon Shinzo Abe. În acest context, Shinzo Abe a afirmat că: "Demarcarea frontierei este condiția de bază pentru tratatul de pace cu Rusia". Precizarea respectivă a fost făcută de prim-ministrul japonez în cadrul audierilor din Parlamentul Japoniei, informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Shinzo Abe: "Demarcarea frontierei este condiția de bază pentru semnarea tratatului de pace cu Rusia. Semnarea tratatului de pace cu Rusia depinde de delimitarea frontierei, a teritoriilor de nord".

«Am fost întrebat care ar fi diferenţa între soluţionarea disputei teritoriale şi demarcarea teritoriilor», a mai specificat Abe, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Potrivit afirmaţiilor sale, autorităţile de la Tokyo îşi doresc, ca, de altfel cum îşi doreau şi în trecut, să soluţioneze disputa teritorială şi să semneze tratatul de pace ruso-nipon. «Mai exact, de a efectua demarcarea frontierei şi de a semna tratatul de pace», a indicat Abe. În cadrul unui discurs, susţinut anterior în Parlamentul de la Tokyo, Shinzo Abe a refuzat să răspundă la întrebarea cu privire la o posibilă cedare către Rusia a două insule Kurile. El a mai precizat că negocierile purtate cu preşedintele rus, Vladimir Putin, sunt ţinute secret. 

În cadrul audierilor din Parlamentul de la Tokyo a ministrului japonez de externe, Taro Kono, s-a specificat faptul că semnarea tratatului de pace include, teoretic, soluţionarea problemei privind acordarea unor daune compensatorii militare.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
8,94 °C
cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,1 m/s
Mon
9 °C
Tue
9 °C
Wed
11 °C
Thu
12 °C
Fri
13 °C

Curs oficial BNM 22 Aprilie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1353 -0.0192
USD 17.8916 -0.0171
RON 4.2284 -0.0041
UAH 0.6665 -0.0006
RUB 0.2797 -0.0003
Arhivă Radio Chișinău