Japonia preconizează demarcarea frontierei sale cu Rusia

  • 12 Februarie 2019 19:11
Japonia preconizează demarcarea frontierei sale cu Rusia

Japonia mizează pe o delimitare a frontierei sale cu Rusia și pe semnarea tratatului de pace cu Rusia, a declarat premierul nipon Shinzo Abe. În acest context, Shinzo Abe a afirmat că: "Demarcarea frontierei este condiția de bază pentru tratatul de pace cu Rusia". Precizarea respectivă a fost făcută de prim-ministrul japonez în cadrul audierilor din Parlamentul Japoniei, informează Agenția de presă RIA NOVOSTI.

Shinzo Abe: "Demarcarea frontierei este condiția de bază pentru semnarea tratatului de pace cu Rusia. Semnarea tratatului de pace cu Rusia depinde de delimitarea frontierei, a teritoriilor de nord".

«Am fost întrebat care ar fi diferența între soluționarea disputei teritoriale și demarcarea teritoriilor», a mai specificat Abe, citat de Agenția de presă RIA NOVOSTI. Potrivit afirmațiilor sale, autoritățile de la Tokyo își doresc, ca, de altfel cum își doreau și în trecut, să soluționeze disputa teritorială și să semneze tratatul de pace ruso-nipon. «Mai exact, de a efectua demarcarea frontierei și de a semna tratatul de pace», a indicat Abe. În cadrul unui discurs, susținut anterior în Parlamentul de la Tokyo, Shinzo Abe a refuzat să răspundă la întrebarea cu privire la o posibilă cedare către Rusia a două insule Kurile. El a mai precizat că negocierile purtate cu președintele rus, Vladimir Putin, sunt ținute secret. 

În cadrul audierilor din Parlamentul de la Tokyo a ministrului japonez de externe, Taro Kono, s-a specificat faptul că semnarea tratatului de pace include, teoretic, soluționarea problemei privind acordarea unor daune compensatorii militare.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău