Japonia - Pana de curent provocată de taifunul Faxai, în a patra zi; circa 330.000 de locuințe sunt afectate

  • 12 Septembrie 2019 12:18
Japonia - Pana de curent provocată de taifunul Faxai, în a patra zi; circa 330.000 de locuințe sunt afectate

Sute de mii de gospodării din apropiere de Tokyo sunt în continuare afectate de lipsa curentului electric, joi, în cea de-a patra zi de pană, în timp ce compania de electricitate încearcă să restabilească legăturile în urma daunelor provocate de trecerea taifunului Faxai, relatează agenția Kyodo, preluat de Agerpres.

Numărul gospodăriilor din prefectura Chiba afectate de pana de electricitate era de circa 330.000 în jurul orei locale 14.00, mai puține față de cifra de 380.000 anunțată miercuri seară de Tokyo Electric Power Company (TEPCO).

Aproximativ 20.000 de gospodării din aceeași prefectură sunt afectate de asemenea de lipsa apei curente și numeroase cozi s-au format la centrele de furnizare a apei potabile în contextul unui val de caniculă. Temperaturile maxime înregistrate după trecerea taifunului au depășit frecvent 30 de grade Celsius.

Taifunul Faxai, însoțit de rafale devastatoare de vânt și ploi torențiale, a lovit luni o regiune vastă din zona Tokyo provocând decesul a trei persoane, rănirea câtorva zeci și prăbușirea mai multor stâlpi de înaltă tensiune.

Un val de caniculă care a urmat după această furtună a condus la decesul a doi vârstnici, iar alte zeci de persoane din prefectura Chiba, situată în estul capitalei Japoniei, au fost transportate la spital, a relatat Kyodo.

Potrivit postului NHK, Faxai a fost cea mai puternică furtună care a lovit Tokyo în ultimii ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău