Japonia - Noi ploi torențiale, prognozate în regiunile devastate de taifunul Hagibis

  • 18 Octombrie 2019 12:07
Japonia - Noi ploi torențiale, prognozate în regiunile devastate de taifunul Hagibis

Autoritățile nipone au avertizat vineri în legătură cu noi ploi torențiale care sunt prognozate în zonele din estul și nord-estul Japoniei, grav afectate de trecerea taifunului Hagibis, relatează dpa, preluat de AGERPRES.

Autoritățile au avertizat cu privire la alunecări de noroi, inundații și valuri puternice în regiunile distruse în urma trecerii, la sfârșitul săptămânii trecute, a taifunului Hagibis, regiuni unde au loc în continuare operațiuni de căutare și salvare.

Taifunul Hagibis, unul dintre cele mai puternice care au lovit Japonia în zeci de ani, a afectat grav zone centrale, estice și nord-estice ale țării, soldându-se cu 78 de morți și 10 dispăruți, potrivit agenției de știri Kyodo. Circa 4.000 de persoane se află în continuare în adăposturi, în timp ce aproximativ 97.000 de gospodării nu au încă alimentare cu apă.

Guvernul a anunțat miercuri că va aloca 710 milioane de yeni (6,5 milioane de dolari) pentru refacerea zonelor afectate de trecerea taifunului.

Totodată, guvernul a decis să amâne pentru data de 10 noiembrie parada de întronare a împăratului Naruhito, care era programată să aibă loc la Tokyo pe 22 octombrie. Guvernul nipon a reprogramat acest eveniment pentru a putea să își concentreze eforturile pe operațiunile de reconstrucție a țării, grav afectată de taifunul Hagibis. În schimb, ceremonia și banchetul de întronare, programate tot pe 22 octombrie, vor avea loc conform planurilor inițiale.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău