Japonia: Ministerul apărării a elaborat un protocol pentru întâlnirile cu OZN-uri

  • 15 Septembrie 2020 13:26
Japonia: Ministerul apărării a elaborat un protocol pentru întâlnirile cu OZN-uri

Protocol pentru OZN-uri? Este exact ceea ce ministrul apărării japonez Taro Kono le-a ordonat luni Forțelor de auto-apărare (FAA) să urmeze în cazul întâlnirii unor obiecte aeriene neidentificate care ar putea constitui o amenințare la adresa securității Japoniei, relatează Japan Times, potrivit Hotnews.ro.

Kono le-a cerut membrilor SDF să înregistreze și fotografieze orice astfel de obiecte pe care le întâlnesc sau care intră în spațiul aerian japonez și să urmeze pașii necesari analizării aparițiilor, inclusiv colectarea informațiilor furnizate separat de către public, notează sursa citată

Deși Ministerul apărării japonez afirmă că nu există cazuri cunoscute ale unor întâlniri între FAA și obiecte zburătoare neidentificate, acțiunea acestuia vine după ce Departamentul de apărare al Statelor Unite a anunțat înființarea unei echipe de lucru pentru investigarea OZN-urilor.

În luna aprilie Pentagonul a făcut publice trei înregistrări video ce arată întâlnirile dintre avioane ale Marinei americane cu ceea ce par obiecte zburătoare neidentificate.

Clipurile, despre care Pentagonul spune că prezintă „fenomene aeriene neexplicate”, au fost anterior „scurse” în spațiul public, unii crezând că e vorba de OZN-uri extratereste.

Ministrul japonez al apărării a precizat că nu crede în natura extraterestră a OZN-urilor ci că noul protocol a fost elaborat mai degrabă pentru a avea reguli în vigoare în cazul în care membrii FAA întâlnesc aparate de zbor neconvenționale precum drone foarte avansate.

În februarie 2018 guvernul nipon și-a exprimat public poziția oficială privind OZN-urile, afirmând că „existența acestora nu a fost confirmată în vreun fel” drept răspuns la interpelarea unui parlamentar cu privire la reacția executivului dacă ar fi confirmată întâlnirea cu un obiect zburător neidentificat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău