Japonia | Mii de persoane au primit ordin de evacuare din cauza ploilor torențiale

  • 18 Iulie 2017 10:25
Japonia | Mii de persoane au primit ordin de evacuare din cauza ploilor torențiale

Mii de rezidenți au primit ordin să își părăsească casele din centrul și nord-estul Japoniei marți din cauza ploilor torențiale înregistrate în această țară, informează Agerpres.

Autoritățile locale au emis un ordin de evacuare pentru aproximativ 4.300 de persoane din orașul Tadami (prefectura Fukushima), situat la 270 de kilometri nord de capitala Tokyo, avertizând totodată populația în privința producerii de alunecări de teren și a creșterii debitelor râurilor.

De asemenea, peste 1.400 de locuitori au primit ordinul de a-și părăsi locuințele în localitatea Gosen din prefectura Niigata, unde autoritățile locale sunt îngrijorate de apariția inundațiilor. 

Potrivit DPA, pe moment nu există relatări despre producerea de pagube în regiunile afectate.

Aceste măsuri au fost luate în contextul în care Agenția Meteorologică din Japonia a avertizat marți cu privire la continuarea ploilor și producerea de inundații și alunecări de teren în prefecturile Niigata, Fukushima, Yamagata și Miyagi.

La începutul lunii iulie, ploile torențiale au crescut debitul râurilor și au inundat zone rezidențiale, provocând alunecări de teren pe insula sudică Kyushu, soldate cu cel puțin 34 de morți și șapte dispăruți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău