Japonia - Cutremur de 5,7 grade în prefectura Chiba, în așteptarea taifunului Hagibis

  • 12 Octombrie 2019 14:30
Japonia - Cutremur de 5,7 grade în prefectura Chiba, în așteptarea taifunului Hagibis

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe Richter a avut loc sâmbătă după-amiază în prefectura japoneză Chiba, la est de Tokyo, în timp ce regiunea se află în alertă maximă în așteptarea puternicului taifun Hagibis, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Cutremurul s-a produs la 18:22 ora locală cu epicentrul în largul coastelor prefecturii Chiba, la o adâncime de 80 de kilometri, potrivit Agenției de Meteorologie Japoneză (JMA). Seismul nu include riscul producerii unui tsunami, notează JMA.

Cutremurul a fost resimțit cu o magnitudine de 3 grade în mai multe zone ale capitalei Tokyo, precum și în orașele Yokohama, Atsugi (Kanagawa) și Shizuoka, aflate în alertă maximă înainte de venirea taifunului Hagibis.

În orașul Ichihara, din Chiba, rafalele de vânt puternice s-au soldat cu moartea singurei victime raportate până acum, un bărbat de 50 de ani a cărui camionetă a fost răsturnată, potrivit mass-media locale.

O altă persoană este dată dispărută la Shizuoka după ce a fost luată de apele umflate ale unui râu, în timp ce numărul răniților în întreaga țară se ridică la cel puțin 36, potrivit cifrelor furnizate de postul public de televiziune NHK.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău