Japonia, avertizată să se pregătească de "un dezastru major" odată cu sosirea taifunului Maysak

  • 31 August 2020 14:48
Japonia, avertizată să se pregătească de

Taifunul Maysak se îndreaptă luni spre partea sudică a arhipelagului nipon, iar meteorologii au avertizat cu privire la riscul producerii unui ''dezastru major'' în regiune, transmite luni DPA, preluat de Digi24.ro

Agenția meteorologică japoneză a avertizat că Maysak poate aduce valuri înalte, ploi torențiale și rafale violente de vânt care au potențialul de a provoca "un dezastru major" în regiunea Okinawa, scrie Agerpres.

Cel de-al 9-lea taifun care a lovit Japonia este așteptat să se intensifice până la viteze ale vântului de 252 km/h în apropierea insulei Okinawa, conform declarațiilor făcute duminică de guvernatorul acestei insule, Denny Tamaki.

Începând de duminică după-amiaza (03:00 GMT) centrul furtunii se afla la sud de Okinawa și se deplasa în direcția nord-nord-vest cu 30 km/h, cu viteza vântului de 144 km/h, viteză care crește în rafale până la 216 km/h.

Meteorologii au avertizat cu privire la pericolul producerii de inundații și alunecări de teren. Furtuna poate aduce până la 80 de milimetri de ploaie pe oră în unele părți ale insulei Okinawa.

Numeroase școli și birouri publice au fost închise începând de luni după-amiază, iar zborurile din regiune au fost deja anulate, conform presei locale. 

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău