Japonia, afectată de viscol și ninsori abundente

  • 28 Decembrie 2017 08:43
Japonia, afectată de viscol și ninsori abundente

Viscolul și ninsorile abundente au afectat, joi, mai multe regiuni din Japonia, meteorologii avertizând asupra riscului crescut de avalanșe dar și de ambuteiaje ca urmare a vremii nefavorabile, informează Agerpres.

Un sistem de presiune atmosferică scăzută a determinat acumularea unui strat de zăpadă de circa 70 de centimetri în nord-estul țării și în zonele de coastă ale Mării Japoniei într-un interval de 24 de ore, conform postului public de radio NHK.

Noul strat de zăpadă s-a așternut peste cel depus recent ajungându-se la un nivel de 152 de centimetri în Hinoemata și la 128 de centimetri în Minakami Town, potrivit sursei citate.

Miercuri, circa o sută de vehicule au rămas blocate pe o autostradă din prefectura Yamagata după ce peste zece mașini s-au ciocnit din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă.

Prognoza Agenției naționale de meteorologie indică noi ninsori care ar putea crește stratul de zăpadă cu până la 40 de centimetri în regiunile montane din nord-estul țării și în centrul Japoniei, dar și pe insula nordică Hokkaido.

Valurile înalte și rafalele puternice de vânt au doborât marți un far de 16 metri înălțime din portul Rumoi din Hokkaido, iar zeci de zboruri și circa 400 de curse feroviare au fost anulate pe insulă și în zonele de pe coasta Mării Japoniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău