Japonia a interzis importul de aur din Federația Rusă, precum și furnizarea de servicii de audit și consultanță

  • 05 Iulie 2022 11:27
Japonia a interzis importul de aur din Federația Rusă, precum și furnizarea de servicii de audit și consultanță

În legătură cu situația din Ucraina, autoritățile de la Tokyo au aprobat interzicerea importului de aur din Rusia și furnizarea de servicii de contabilitate, audit și consultanță către Federația Rusă, transmite Ministerul de Finanțe al Japoniei.

Potrivit unei postări de pe site-ul ministerului, este interzisă furnizarea de servicii de audit și de consultanță în management și contabilitate pentru Rusia. De asemenea, Japonia introduce o interdicție pentru importul de metale prețioase (aur) din Federația Rusă. Se menționează că detaliile privind interdicția de importuri vor fi stabilite ulterior de Ministerul nipon al Finanțelor. Autoritățile japoneze au adăugat pe lista celor vizați de sancțiuni 57 de cetățeni ruși, precum și cinci persoane fizice, care în opinia lor, sunt 'implicate în destabilizarea situației din estul Ucrainei'.

Potrivit unei postări de pe site-ul Ministerului de Finanțe japonez, sancțiunile vor fi aplicate, în mod special, împotriva viceprim-ministrului rus Dmitri Grigorenko, violoncelistului și artistului poporului din Federația Rusă Serghei Roldughin și a soției acestuia, rudelor președintelui Federației Ruse, rudelor reprezentantului Consiliului de Administrație al Severstal PJSC și Power Machines PJSC Aleksei Mordașov, a membilor familiei sale - Marina, Kirill și Nikita Mordașov. Sancțiunile îi vizează și pe președintele Consiliului de administrație al societății pe acțiuni Rosgheologia, Serghei Gorkov, directorul general al United Aircraft Corporation PJSC Iuri Sliusar. De asemenea, 45 de militari ai Federației Ruse sunt vizați de noile sancțiuni. De asemenea, pe lista de sancțiuni mai figurează șeful administrației militaro-civile ruse a regiunii Herson Volodimir Saldo și adjunctul său Kirill Stremousov, șeful administrației militaro-civile ruse din Melitopol Galina Danilcenko și alți doi cetățeni ruși care, după cum se precizează în postare, ''sunt direct implicați în destabilizarea situației din estul Ucrainei''. De asemenea, șase companii din Rusia sunt vizate de sancțiuni: Concernul VKO Almaz-Antei, Fondul Strategic pentru Cultură, precum și o serie de portaluri de informații, inclusiv SouthFront și Inforos.

Între altele, Japonia interzice exportul de mărfuri pentru 65 de organizații din Federația Rusă și 25 de companii din Belarus. Printre acestea se numără: Uzina de aviație din Novosibirsk (NAZ) ''V. P. Cikalov'' (o sucursală a companiei Suhoi), Institutul de Cercetare Gradient, Uzina de Aviație Irkutsk și Uzina de Aviație Komsomolsk-pe-Amur ''I. A. Gagarin'' (KnAAZ). Printre organizațiile din Belarus vizate de sancțiunile nipone se numără Agat-System OJSC, BELTECHEXPORT CJSC, Minsk Wheel Tractor Plant, Defense Initiatives LLC și forțele Ministerului Afacerilor Interne din Belarus. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău