Japonia a început vaccinarea persoanelor vârstnice împotriva COVID-19

  • 12 Aprilie 2021 10:53
Japonia a început vaccinarea persoanelor vârstnice împotriva COVID-19

Japonia a început să își vaccineze luni populația vârstnică împotriva noului coronavirus, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la un nou val de infectări, informează DPA.

Țara va imuniza circa 36 de milioane de persoane cu vârsta de 65 de ani și peste, reprezentând 29 de procente din populație.

De la lansarea la jumătatea lunii februarie, campania de imunizare împotriva COVID-19 din Japonia a fost extrem de lentă. Doar 0,4 procente din populație au fost vaccinate complet până vineri, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Bunăstării.

Tot luni, guvernul a extins o semi-stare de urgență în prefecturile Tokyo, Kyoto și Okinawa, după ce aceste regiuni s-au confruntat cu un număr tot mai mare de cazuri noi de coronavirus ca urmare a răspândirii rapide a unor noi variante ale virusului.

Tokyo, care va organiza Jocurile Olimpice în mai puțin de patru luni, a confirmat 421 de noi infecții duminică, după ce patru zile la rând numărul zilnic de cazuri noi depășise cifra de 500.

Japonia a raportat până în prezent circa 507.600 de cazuri de COVID-19 și peste 9.400 de decese asociate acestei boli, potrivit unui bilanț al televiziunii NHK.

Guvernul a adoptat o semi-stare de urgență pentru prefecturile Osaka, Miyagi și Hyogo în urmă cu o săptămână.

Premierul Yoshihide Suga a declarat vineri reporterilor că infectările cu noile variante de coronavirus au constituit circa 70 de procente din contaminările din prefecturile vestice Osaka și Hyogo și aproximativ 20 de procente din cele din Tokyo.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău