Japonia a impus sancțiuni împotriva oamenilor de afaceri ruși Alișer Usmanov, Ghennadi Timcenko, fraților Rotenberg și Ramzan Kadîrov

  • 08 Martie 2022 12:31
Japonia a impus sancțiuni împotriva oamenilor de afaceri ruși Alișer Usmanov, Ghennadi Timcenko, fraților Rotenberg și Ramzan Kadîrov

De asemenea, sancțiunile japoneze prevăd interzicerea exportului de echipamente de rafinare a petrolului din Federația Rusă. Japonia a impus sancțiuni și împotriva unor oameni de afaceri. Ministerul japonez de Externe a anunțat marți că extinde lista persoanelor juridice și persoanelor fizice din Rusia și din Belarus împotriva cărora se impun noi sancțiuni, scrie Rador.

În plus, exportul de echipamente de rafinare a petrolului în Rusia este interzis. Ministerul japonez de Externe anunță sancțiuni împotriva conducerii ruse și a unor companii. Pe lângă lista publicată anterior, mai sunt vizați de sancțiunile japoneze: Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, șefii adjuncți ai Administrației prezidențiale Dmitri Kozak și Serghei Kirienko, liderul Ceceniei Ramzan Kadîrov, oamenii de afaceri ruși Alișer Usmanov, Ghennadi Timcenko, Arkadi și Boris Rotenberg.

Pe lista de sancțiuni mai sunt: Agenția de Cercetare pe Internet (cunoscută ca ''Fabrica de troli'') și Grupul Wagner, cunoscut și sub numele de PMC Wagner, CVK Wagner, care este o organizație paramilitară rusă. Lista de sancțiuni care include persoane fizice sau juridice din Belarus a fost extinsă cu alte 12 persoane fizice și zece entități juridice.

Ministerul nipon de Externe a precizat, într-un comunicat, că aceste măsuri au fost luate ''ținând cont de situația internațională actuală în ceea ce privește Ucraina, pentru a menține pacea și securitatea internațională și pentru a aduce contribuția Japoniei la eforturile internaționale''. Japonia a impus sancțiuni liderilor ruși, inclusiv președintelui rus Vladimir Putin. De asemenea, pe lista sancțiunilor au mai fost și ministrul rus de externe Serghei Lavrov, ministrul apărării Serghei Șoigu, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse Valeri Gherasimov, secretarul Consiliului rus de Securitate Nikolai Patrușev, vicepreședintele Consiliului rus de Securitate Dmitri Medvedev. Sancțiunile vizează și 49 de ministere, departamente, bănci și companii din Rusia, în special, FSB, GRU, Compania Suhoi, JSC, RAC MiG JSC, Rosteh State Corporation, Banca Centrală a Federației Ruse, VEB, Promsviazbank.

Sancțiunile includ înghețarea activelor persoanelor și băncilor, interzicerea ''exportului de bunuri generale, despre care se crede că contribuie la întărirea potențialului militar al Federației Ruse''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău