Japonia a emis o alertă după erupția unui vulcan în sud-vestul țării

  • 17 Septembrie 2021 10:41
Japonia a emis o alertă după erupția unui vulcan în sud-vestul țării

Japonia a emis vineri o alertă după erupția unui vulcan în sud-vestul țării, care a aruncat bolovani de mari dimensiuni pe o rază de aproape un kilometru de crater, a informat agenția de presă Kyodo, relatează AFP, citat de AGERPRES.

Pentru moment nu au fost raportate persoane rănite după erupția vulcanului de pe Muntele Otake, situat pe o insulă din prefectura Kagoshima, precizează sursa citată.

Agenția Meteorologică a Japoniei a stabilit nivelul de alertă la trei - pe o scară cu cinci niveluri, unde cinci declanșează evacuarea - pentru a restricționa accesul în zona din jurul vulcanului după erupția produsă la aproximativ ora 02:00 dimineața (17:00 GMT joi).

Mai multe "explozii" inițiale au avut loc joi în crater, a afirmat agenția, citată de Kyodo, care a avertizat că bolovanii de mari dimensiuni aruncați de vulcan ar putea ateriza pe o rază de doi kilometri.

O erupție similară a avut loc la Muntele Otake în martie, când Agenția meteorologică a emis de asemenea o alertă de nivel 3.

În Japonia există numeroși vulcani activi, aflați în "Cercul de foc" al Pacificului, o zonă vastă care concentrează majoritatea seismelor și a erupțiilor vulcanice de pe Terra. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău