Japonia | 74 de morți și peste 220 de răniți în urma trecerii taifunului Hagibis

  • 16 Octombrie 2019 10:29
Japonia | 74 de morți și peste 220 de răniți în urma trecerii taifunului Hagibis

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma trecerii taifunului Hagibis pe teritoriul Japoniei a ajuns la 74, iar cel al răniților la 224, în timp ce echipele de salvare căutau în continuare, miercuri, persoane dispărute, a informat postul public de televiziune NHK, care a precizat că numeroase victime au murit înecate în inundații după ce mai multe râuri s-au revărsat, relatează Reuters și dpa.

Potrivit sursei citate, 12 persoane sunt date dispărute după ce taifunul Hagibis a lovit arhipelagul nipon la sfârșitul săptămânii trecute. În toată jumătatea estică a principalei insule Honshu, 52 de râuri s-au revărsat. S-au înregistrat peste 170 de alunecări de teren în 19 prefecturi, multe dintre ele conducând la blocarea drumurilor.

În prefectura Fukushima s-a înregistrat cel mai mare număr de victime.

Peste 13.000 de locuințe au fost inundate, dintre care 1.100 au fost grav deteriorate, a anunțat NHK.

Circa 5.000 de persoane au rămas în adăposturi temporare în urma taifunului, a anunțat agenția de presă Kyodo.

Premierul nipon Shinzo Abe a declarat miercuri că Japonia este gata să cheltuiască 710 milioane de yeni (6,5 milioane de dolari) pentru a ajuta zonele devastate de taifunul Hagibis, unul dintre cele mai puternice taifunuri care a lovit Japonia în zeci de ani. Banii vor fi cheltuiți, printre altele, pentru aprovizionarea cu apă și pentru toalete și paturi, a anunțat guvernul japonez, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău