Japonia: Contract de NINJA pentru 1400 de euro pe lună

  • 18 Martie 2016 11:32
Japonia: Contract de NINJA pentru 1400 de euro pe lună

Pentru prima oara dupa cateva secole, autoritatile japoneze au anuntat ca angajeaza luptatori ninja.

Insa cei care spera ca aceasta oportunitate de angajare va implica spionarea si asasinarea vor fi dezamagiti, scrie Daily Mirror.

Noii ninja vor trebui sa se bucure de ipostaza de a fi in lumina reflectoarelor, mai degraba decat a se ascunde in umbra, si sa nu aiba nimic impotriva fotografierii alaturi de turisti.

Luptatorii sunt cautati de prefectura Aichi din centrul Japoniei pentru a promova turismul in zona cunoscuta pentru istoricul sau castel Nagoya.

Nou-angajatii minja vor avea un contract pe un an, cu un salariu lunar de peste 1.400 de euro, plus bonusuri.

De asemenea, luptatorii vor face demonstratii acrobatice si ale armelor traditionale - steaua ninja si sabie.

De preferat vor fi ninja vorbitori de limba japoneza, insa si cei din afara tarii, care sunt pasionati de istorie si turism, sunt bineveniti, trupele de luptatori urmand a face astfel de spectacole improvizate si in limba engleza.

Candidatii vor trece printr-un curs de antrenament de o luna, in aprilie, iar aplicatiile se pot depune pana pe 22 martie, putand aplica barbati si femei de cel putin 18 ani, de orice nationalitate.

Luptatorii ninja din secolul al XV-lea erau mercenari japonezi specializati in spionaj, asasinare sau sabotaj. Spre deosebire, samuraii, sau nobilii militari, luptau onorabil.

Sursa: ziare.com

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău