Japonezii vor să creeze o ploaie de meteoriți

  • 24 Mai 2016 10:52
Japonezii vor să creeze o ploaie de meteoriți

Japonia lucrează la planul de organizare a ceremoniei de deschidere a ediției din 2020 a Jocurilor Olimpice de vară, competiție sportivă care va fi gazduită de Tokyo.

Iar compania STAR-ALE propune crearea unei ploi artificiale de meteoriti. Cat timp ideea va fi analizata de Comitetul olimpic international, firma nipona strange fonduri pentru efectuarea unui prim test.

"Ploaia de stele" este, probabil, unul dintre cele mai fascinante fenomene astronomice. Specialistii de la STAR-ALE au inventat o tehnologie care permite crearea unui flux de meteoriti in zeci de culori si indiferent de conditiile meteorologice.

In acest scop, compania nipona sugereaza lansarea pe orbita Pamantului a unui satelit avand la bord intre 5000 si 10000 de granule fierbinti, confectionate din diferite metale si elemente. Incarcatura va fi "lansata" de la o altitudine de 400-500 kilometri. STAR-ALE va trimite primul sau satelit in a doua jumatate a anului viitor. 

In prezent, expertii niponi testeaza granulele in conditii de vacuum, ceea ce le face vulnerabile pentru gaze incasdescente. Compania sustine ca, daca totul va decurge conform planului, spectacolul pirotehnic va putea fi observat din orice colt al capitalei Japoniei, adica va fi urmarit de aproape 30 de milioane de spectatori.

Sursa: Incomemagazine.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău